Adsense-top

Нито едно убийство на прехода не е разкрито

Резултат с изображение за изображение нестор несторов

Не зная да е разкрито нито едно от знаковите убийства на прехода.
Това призна в предаването „Тази сутрин” по бТВ Нестор Несторов, градски прокурор на София през 90-те г. на ХХ век и два пъти член на ВСС.
„Онова, което достига до прокуратурата е, че не достигат данни, които да сочат към конкретен извършител. Проверяват се различни версии, но в крайна сметка не може да се стигне до някъде, има безизходица. Или извършителят не е оставил никакви следи, или те са елиминирани, прикрити по някакъв начин. Не се съмнявам да е оказван чадър от когото и да е”, подчерта Несторов.
В същото време, той призна, че не знае защо не е бил информиран чрез бюлетина на МВР за знаковия грабеж с двойно изнасилване на децата на сем. Анчови в Чепинци през 1998 г., за който само двама от извършителите влязоха в затвора. Несторов разбрал за случая, чак когато Цветан Цветанов като вътрешен министър го споменал (т.е. около десетилетие по-късно).
„Съдебната система се включва когато извършителят става известен, дотогава оперативно-издирвателната дейност е възложена на органите на МВР”, подчерта бившият прокурор. По думите му ако на този етап не е свършено достатъчно, няма как едно престъпление да бъде разкрито.
Несторов се обяви за удължаване на давността за разследване на тежките престъпления, която сега е 20 г., но, според него, трябва да е 35 до 50 г.: „Възможно е някой, който е извършител, след 30 г. да направи самопризнания, той ще остане ненаказан”. По думите му трябва да се сложи ред и в процедурите по отлагане на дела, защото в момента това се прави произволно: в едни случаи за след 4-5 месеца, а в други – за след 20 дни.
Като градски прокурор и съдебен кадровик той беше обект на проверки заради имотното си състояние. Днес Нестор Несторов не се определя като заможен човек. „Аз адвокатствам. В България пенсиите са ниски, получавам тавана от 910 лв.”, обясни той и допълни, че получава като хонорари до около 5000 лв. годишно и има приходи от наем.

Източник: Гласове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...