Adsense-top

Председателството на ЕС ВКАРВА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ФАЛИТ! Вижте Колко ще ни Струва!


Шалове на цена  160 000 лева ще бъдат раздадени по време на Българското европредседателство. Вече са заделени пари за 900 луксозни и 16 000 стандартни шалчета. Това е за дамите.
 287 000 лева ще струват вратовръзките за мъжете, като от тях 1100 ще бъдат луксозни, а 20 000 – ще са обикновени. Това са пари от държавния бюджет, които са предвидени само за част от подаръците. Освен това има други суми, с които ще се купуват луксозни химикалки, специални тефтерчета, маркови мобилни телефони, зарядни и всякакви чудеса на техниката, които гостите ще си отнесат за спомен. В тяхна чест БНБ ще сече специални двулевки с логото на председателството ни.
Огромната сума за ремонт на НДК не стигна и спешно бяха отпуснати още 24 милиона лева, а колко ще отидат за различните зали и техника, никой не смее да предположи. Накрая явно ще закръглим сумата до половин милиард, че може и на един, за чест и слава на родината.
Страната ни ще бъде домакин на общо 230 събития и срещи! Явно по две-три на ден.  За шест месеца по време на председателството ни се очаква България да бъде посетена от 22 000 официални лица и антуража им, които трябва да бъдат хранени, обгрижвани, разхождани, забавлявани и то в луксозна обстановка.
Работните обеди ще се провеждат в строящия се в момента нов ресторант в  НДК на последния етаж, където и преди си имаше заведение. Но явно недостойно за височайшите гости. За някои от събитията ще се събират над 300 гости и затова за тържествените им вечери  ще се използват Резиденция „Бояна” и в „София Тех Парк”.
Около 1 милион и 700 хиляди лева са отделени само за храна по време на българското председателство на ЕС”, каза  Яна Дочева от комитета по посрещането. Сключват се договори с родни еко и био ферми, които да осигурят продуктите.
Колко са парите за транспорта, нощувките, екскурзиите, ремонтите на улиците, по които ще се движат височайшите гости, отоплението, осветлението и целия лукс, никой не казва.
А колко допълнителни разходи ще изникнат за половин година, пак тъне в мъгла.
В още по-голям думан е потънал и въпросът какво печелим от това председателство. Освен фирмите по кетъринга и ремонтите и производителите на шалчета, сувенири и вратовръзки, какво печели народът?
Чест и слава?
Ами ние си ги имаме. На последно място сме във всички класации – по беднотия, по неграмотност, по доходи, по смъртност, по липса на раждаемост, по заболеваемост и по всичко, което се сетите.
Тогава какво?
Намериха се хора, които сметнаха разходите на глава от населението и изскочиха стряскащи цифри. Европредседателството ще струва 10,8 евро на всеки българин. За французите то е било 2,55 евро на човек. Холандците са  дали по  8,82 евро, поляците са отделили по 3,02, а в Испания то е струвало  по 2,17 евро на всеки жител на страната. А при нас  1,5 млн. лв. ще  струва само рекламата…
На гол за*ник чифте вратовръзки, шалче и забодено знамето на ЕС.
И всичко това осигурено с грешни народни пари, когато хората изнемогват и не знаят как ще изкарат зимата.
Истински цинизъм на фона на бедна България.
Но то кое ли у нас вече не е цинизъм?

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...