Adsense-top

Поредната бруталност - във Варна изнасилиха жена и полиция нахлу в циганските махали

Резултат с изображение за изображения цигански квартал варна

Министерство на вътрешните работи провежда акция във Варна след бруталното изнасилване на жена в центъра на града вчера сутринта. Тя беше изнасилена на централната варненска улица "Струга" в 6.30 часа, докато отивала на работа.
 Дали има заподозрени за инцидента и кои са те, от МВР Варна не съобщават, но официално бе потвърдено, че полицията претърсва близкото село Каменар и цигански махали във Варненско. Съобщава се за повече от 10 арестувани, но се търсeл само 1 извършител. 
 Късно снощи жителите на варненското село Каменар, сред които и кметът Светослав Райков, се оплакаха, че в селото, в което голямата си част жителите са цигани, нахлули полицаи и започнали да бият наред, съобщиш местният сайт „Петел“. Информацията после бе преувеличена и се заговори за нахлуване на мотористи и на полицаи с маски, но тя не беше потвърдена от полицията.
 От МВР-Варна потвърдиха, че извършват акция по издирване на извършител на изнасилването, но само претърсват хора и къщи, а не нанасят побой. По-късно бе съобщено, че група мъже се разбягали при пристигането на полицаите в село Каменар. Те са били настигнати и е била установена самоличността на всеки един. Проверката е продължила около 15 минути. Местни медии допълват, че снощи дори екип на Спешна помощ се е отзовал на сигнал за побой в село Каменар, но линейката се върнала празна, защото нямало пострадали, които да се нуждаят от хоспитализиране.
 Подобни акции е имало и в циганските квартали "Максуда", в "Аспарухово". Тече проверка и в други райони на областта, заявиха от МВР. Няма напрежение, нито конфликт, уверяват от полицията. В отделни части на града и квартали е направена полицейска проверка, при която не са установени лица, съпричастни към тежкото криминално престъпление от сутринта, съобщават от МВР-Варна.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...