Adsense-top

Прокурор под домашен арест джитка с джипа си в Плевен

.

Плевенският прокурор Димитър Захариев, който е под домашен арест, спокойно се вози с джипа си по улиците на Плевен. Това става ясно от снимка, която e направена вчера от възмутени граждани, които я предоставиха на Фрог нюз. От нея се вижда, че Захариев не изпълнява наложената му от съда мярка за неотклонение, а полицията не упражнява грам контрол. Любопитното е, че при подобни ситуации институциите си прехвърлят топката една на друга и на практика никой не поема отговорност за подобен  гаф. Твърди се, че в случая Захариев дори нямал разрешение от обвинението да напусне дома си. Не се изключва вероятността подобен документ  да се появи, след като по случая се даде гласност. 
Припомняме, че в началото на юни магистратът беше обвинен от държавното обвинение, че участвал в престъпна група за изнудване и рекет на небезизвестния местен бабаит Камен Балбузанов-Куката и аверът му Иво Бокса. В момента двамата са в ареста, а разследването срещу тях се води от специализираната прокуратура. 
Според източници на Фрог нюз мъжете силово и със заплахи се опитвали да убеждават хора от фирми и обекти в Плевен да се откажат от една охранителна фирма за сметка на друга, която се намира под техен контрол. Изнудваните, обаче се ожалили в службите и така се стигна да арестите. Димитър Захариев беше задържан в Съдебната палата в София, където се яви като обвиняем по друго дело за оказване на натиск върху свидетел.

Източник: Frog News

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...