Adsense-top

За френските работници - протекционизъм, За "Веолия" и "Софийска вода" - свободен пазар...

Истината за посещението на френския президент Макарон започна да изплува, и тя е повече от скандална. Той иска реално да затвори бизнеса на българските превозвачи в ЕС като драстично повиши минималните заплати и плащаните осигуровки. Това означава нашите камионджии да загубят конкурентоспособност и практически да фалират. На улицата ще останат 70 хиляди шофьори, само от България.
Заедно с тях са техни колеги от цяла Източна Европа, като общият брой изгонени бачкатори ще достигне 300 хиляди души. А 6 милиарда евро, които сега някак се вливат в икономиките ни, ще секнат.
Искането е супер цинично, защото засяга само и единствено пазара на труда. В същото време френските фирми като "Веолия" държат концесии в България, и доят милиарди. За тях ограничение на "свободния пазар" не се предвижда. Там, където свободата е добра на франсетата, остава. Където не е - регулации.
Най-позорното във всичко това е, че нашият любим народен водач Бойко Борисов, си трае. Властта му се крепи на подкрепата от чужбина и трепери да не я загуби. Всъщност, реално не Франция трябва да иска пари от нас, а ние да поискаме. Например данъците на българските емигранти там да се превеждат тук. Ние сме ги гледали тези деца до 20 години, после ни ги придърпват с по-високи заплати, и те започват да плащат данъци там. Справедливо е там, където е отгледан и образован един работник, да отиват парите му. Но къде ти лидери, които да поискат това. Нашите лидери искат да са добре обгрижени слуги, които да слугуват съвестно и старателно за своите господари...

Добри Божилов
24.08.2017

2 коментара:

  1. Без съмнение за едно "mesrsi" ще направи каквото му заповядат! Нали сме колония ...

    ОтговорИзтриване
  2. Това платена статия ли е?Хората са се отвратили от такива прости вождове като Б.Б и компанията от управляващи депутати.Избягали са от семействата си и живеят в лишения дащото са пропъдени, или може би са по-добре, но със съзнанието да се откъснат от това нелепо управление и да започнат на чисто.След като работят за и в други държави данъците трябва да се събират на територията на мястото където полагат труд.Българите не са крепостни селяни,които трябва да спонсорират дрез събраните данъци от изстраданият труд, за да спонсорират българските мутри в парламента и да им е комфортно на тях.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...