Adsense-top

Вкараха тотомилионер в лудница


Румен Пеовски от благоевградското село Покровник бе настанен за лечение в психиатрия с белезници на ръце и под полицейска охрана. Той ще остане там за три месеца по искане на Районната прокуратура в Благоевград, което бе одобрено и от съда, пише Монитор.
Според близките на 56-годишния тотомилионер, напоследък той се събрал с неподходяща компания, която му влияела много зле. В последната една година той пиел много и губил контрол над себе си. Бил изключително агресивен. В хода на делото, което се водеше в Районния съд в областния център на Пиринско са разпитани родителите на Пеовски. Баща му твърди, че синът му е разбил касата в дома им и му взел ловната пушка под влияние на компанията, с която разпивал.
Действието се развило на 19 юни тази година след поредния пиянски запой. Тогава Румен взел нож и подгонил майка си, нарязал гардероба им на парчета, взел пушката и започнал да гърми напосоки по улицата, застрашавайки живота и здравето на преминаващите майки с деца. На въпрос дали синът му може да се откаже от тези хора, бащата на милионера вдигна ръце и се разплака. Пое ангажимент, че ще следи дали той си взема редовно медикаментите, които лекарите ще му изпишат.
„От 50 години съм ловец, но синът ми никога не е проявявал интерес към това“, сподели възрастния мъж. Изследванията на Румен Пеовски показват, че той е получил манийно разстройство, но то е в лека форма, твърдят психиатрите. Според съдия Калина Иванова исканията на прокуратурата за принудително лечение на 56-годишния мъж от Покровник е основателно. Веднага след заседанието, на което майка му и баща му бяха разпитани при закрити врата по искане на защитата, Пеовски бе изведен от сградата на Темида, придружен от двама полицаи и с белезници. След това бе качен в лек автомобил и откаран в специализираното лечебно заведение.
Късметът споходи Румен Пеовски през май тази година. Тогава той спечели джакпота в размер на 1 663 872 лева от играта на Тото2 6/42. Късметлийският фиш бе на цена 1,20 лева. Тогава той сподели, че има две деца, които са в чужбина и иска да ги върне в България. Веднага след като получи транш от печалбата Пеовски дари 10 000 лева на храма в родното си село и купи апартамент на един от синовете си. Другият работи от дълги години в Англия с майка му. На него пък обещал жилище в Португалия.

Източник: bultimes.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...