Adsense-top

Валерко прилага модела на "приватизацията" - съсипи, изкупи евтино, рестартирай същото...

Случващото се в Слънчев Бряг много наподобява бандитската приватизация от 90-те. Тогава първо умишлено управляващите докарваха предприятията до фалит, след което ги приватизираха на безценица. Така активи за 100 милиарда долара бяха разпродадени за около 2 милиарда.
Слънчев Бряг е типичен тип "парти курорт". Или по-грубо казано - "град на греха". Подобно например на испанския курорт Майорка. Ясно е, че е шумно, и се прави бизнес от алкохол, хазарт и проститутки основно. Това е бизнесът. Купон. Ходят по-младите, има заведения, дискотеки и пр. И този модел в Сл.Бряг работи добре. Между другото, докато громи шума в заведенията, Валерко някак подминава казината. Ако ще се бори греха, къде е шумът, къде е хазартът? Слънчев бряг е комарджийски курорт, там идват много израелци да играят, дори извън летния сезон.
Идеята подобна туристическа клоака да се превърне в елитен курорт, в който да се привлекат богати туристи и да се предложат "семейни почивки", това е абсолютна измама и утопия. Това просто не може да стане. Веднъж разбит, имиджът се гради с десетилетия. А няма икономическа перспектива това да стане. Кой ще храни хотелите през това време, кой ще плаща кредитите на банките?
Всъщност идеята е съвсем прозрачна. Валери и компания най-вероятно искат да съсипят курорта, за да плячкосат хотелите и обектите там на безценица. Добре е да припомним, че преди дискотеките, Валерко подпука търговците на главната улица. Отне малките бизнесчета на стотици хора. Сега удря по по-едрите играчи. Накрая ще завземе и хотелите. Достатъчно му е да пусне една проверка на канализацията, и всички хотели увисват. Фалират.
Валерко и Бойко изкупуват.
И после ще рестартират същия тип "парти курорт", същата клоака от алкохол, проститутки и хазарт. Просто вече бизнесът ще е техен. Ето това е цялата работа.

Добри Божилов
17.08.2017

1 коментар:

  1. Винкела е изключително прост и брутален човек. Но е хитър бургаски селянин. Разбира се че гледа да лапне някое хотелче. И без това има построен незаконен такъв. Но народе български нима ти не избра тези простаци. Поне в началото може би имаше някакъв избор, макар че вече всичко се манипулира от големия брат....

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...