Adsense-top

Спряха тихомълком безплатното саниране


Правителствената програмата за безплатно саниране на жилищни сгради е спряна без много шум заради изчерпване на финансирането
Това е станало с писмо на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков до всички кметове в началото на юли, съобщи OFFNews.
В писмото се посочва, че с предвидените 2 милиарда лева е финансирано санирането на 2022 сгради. Тъй като не е отпуснат нов транш за удължаване на програмата, нови кандидатстващи засега няма да бъдат приемани. Изрично се уточнява, че вече одобрените за саниране сгради, за които има сключени договори, ще бъдат ремонтирани. Част от 2022-те жилищни блока вече са отремонтирани, по други се работи, а трети очакват изпълнението на ремонтните дейности.
От няколко общински центъра, с които се свързахме, потвърдиха, че приемът на нови документи за саниране е спрян.
Засега МРРБ или правителството не са коментирали дали се предвижда по програмата да бъдат отпуснати нови средства. В писмото на регионалния министър до кметовете е отбелязано, че след приключване на ремонтите по всички вече одобрени сгради ще бъде направен анализ на оставащите средства. Ако има такива, приемът на документи може да бъде подновен.

Източник: bultimes.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...