Adsense-top

Гейтс, Безос? Най-богатият човек на света е Путин


Според официалните справки, Путин печели $133 хиляди годишно и има скромен апартамент в Москва. Но главата на инвестиционния фонд Hermitage Capital Уилям Браудър счита президента на Руската Федерация за най-богатия човек на планетата.
Финансистът заяви това на 27 юли в юридическата комисия към сената на САЩ, която разследва намесата на Русия в американските избори през 2016 година. Според Браудър, руският президент е по-богат от Бил Гейтс и Джеф Безос, взети заедно и разполага с $200 милиарда.
Newsweek допълва, че компанията на Браудър преди време е била най-големият инвеститор в Русия и че г-н Браудър е акционер в „Газпром“, „Сургутнефтгаз“ и други предприятия, които през 90-те години на миналия век бяха държавни. По това време Путин е казал, че е сключил сделка с руски бизнесмени, което го е превърнало в най-богатия човек на света.
Личното богатство на Путин през последните години е предмет на най-интензивни дебати и спекулации.
Миналата седмица основателят и директор на Amazon Джеф Безос за кратко време стана най-богатият човек на Земята след скока в цената на акциите на Amazon. След това основателят на Microsoft отново си върна титлата.
Според Bloomberg, Гейт и Безос имат по $90 милиарда, а Бил Гейтс е най-богатият човек на планетата от 2013 година до днешен ден.
Но ако Владимир Путин притежава $200 милиарда, той безспорно е много по-богат, въпреки че едва ли ще се появи в рейтинга на Forbes.

Източник: Даниел Десподов, Кaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...