Adsense-top

Макарон иска да уволни 70 000 български ТИР-а, и да лапне 6 милиарда, Бойко мълчи като риба...


Истината за посещението на френския президент Макарон започна да изплува, и тя е повече от скандална. Той иска реално да затвори бизнеса на българските превозвачи в ЕС като драстично повиши минималните заплати и плащаните осигуровки. Това означава нашите камионджии да загубят конкурентоспособност и практически да фалират. На улицата ще останат 70 хиляди шофьори, само от България.
Заедно с тях са техни колеги от цяла Източна Европа, като общият брой изгонени бачкатори ще достигне 300 хиляди души. А 6 милиарда евро, които сега някак се вливат в икономиките ни, ще секнат.
Искането е супер цинично, защото засяга само и единствено пазара на труда. В същото време френските фирми като "Веолия" държат концесии в България, и доят милиарди. За тях ограничение на "свободния пазар" не се предвижда. Там, където свободата е добра на франсетата, остава. Където не е - регулации.
Най-позорното във всичко това е, че нашият любим народен водач Бойко Борисов, си трае. Властта му се крепи на подкрепата от чужбина и трепери да не я загуби. Всъщност, реално не Франция трябва да иска пари от нас, а ние да поискаме. Например данъците на българските емигранти там да се превеждат тук. Ние сме ги гледали тези деца до 20 години, после ни ги придърпват с по-високи заплати, и те започват да плащат данъци там. Справедливо е там, където е отгледан и образован един работник, да отиват парите му. Но къде ти лидери, които да поискат това. Нашите лидери искат да са добре обгрижени слуги, които да слугуват съвестно и старателно за своите господари...

Добри Божилов
24.08.2017

14 коментара:

 1. Това от коя кухня го научихте?!

  ОтговорИзтриване
 2. От френската кухня най-добре се научава и наяжда човек...

  ОтговорИзтриване
 3. Съвсем справедливо е!Щом работникът се труди в тези европейски страни,нормално е да получава и като тяхното заплащане,защото чорбаджията получава съответното навло от тези пазари.


  ОтговорИзтриване
 4. Ебете му жената в дъртия гъз на Макрончо!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Къде да плякане.... тва е високо месо бре

   Изтриване
  2. Къде да го мушем тва виждало месо бре

   Изтриване
 5. Георги Иванов25 август 2017 г., 1:33 ч.

  Вие г-н Божилов сте 'болен мозък'.Рядко тъп и неграмотен.

  ОтговорИзтриване
 6. HНе знам какво му е ..скандалното...Макрон да иска да се повишат минималните възнаграждения.Това ще принуди българските превозвачи да намалят печалбата си от 40% на 20%,както е в нормалните европейски страни.Това,за разликата в % чиста печалба на работодателите в България (40%) и Западна Европа(20%) е взето от официално проучване и изнесено скоро и по БТВ новини.Така че,не е лошо някой да принуди българските чорбаджии да намалят малко от личната си печалба в полза на работниците си.

  ОтговорИзтриване
 7. Много отдавна съм го казал че ниския стандарт е пагубен не само за работещите бедни но и за техните работодатели в последствие за съжаление в България по голямата част от фирмите са еднодневки направени с нечии пари нечии протекции нечий разпънат чедър но всяко начало случайно има и край.

  ОтговорИзтриване
 8. Ами държат концесии френски фирми защото им се дават! Така че като са ни продажни политиците, французите ли са виновни?!

  ОтговорИзтриване
 9. Цените на които работят бг транспортните фирми се определят от големите спедиторски европейски фирми.Тези цени не ирми са на ръба на фалита.Големите печалби отиватдават възможност за реализиране на големи печалби.Повечето от транспортните фирми са на рръбанафалита

  Големите печалби остават в европейските спедитори като Шенкер,Милицер,Лкв Валтер и десетки други

  ОтговорИзтриване
 10. Цените на които работят бг транспортните фирми се определят от големите спедиторски европейски фирми.Тези цени не ирми са на ръба на фалита.Големите печалби отиватдават възможност за реализиране на големи печалби.Повечето от транспортните фирми са на рръбанафалита

  Големите печалби остават в европейските спедитори като Шенкер,Милицер,Лкв Валтер и десетки други

  ОтговорИзтриване
 11. voda gazi jaden hodi,zlato gazi beden hodi,plodorodna zemya ima gladen hodi, 6to e to? (balgarina,drugo takos tapo nyama )

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...