Adsense-top

Бойко ни предаде... Хиляди работни места с по 4000 лв. заплата изгарят... Губим общо 3,3 млрд...

В опит да остане на власт, Бойко Борисов е предал българския интерес и ще подкрепи исканията на Макрон. Това стана ясно, след първите срещи. Президентът Румен Радев се опита малко да овладее ситуацията, но правомощията му са ограничени и реално няма той да гласува. Според него, решението е в кохезионната политика. Т.е. ЕС да даде повече пари на Източна Европа, за да се изравни стандартът на живот. Така ще се изравнят и заплатите, и няма да има "социален дъмпинг".
ЕС обаче затяга кесията, а престъпници като Бойко го обслужват, защото нямат никаква вътрешна поддръжка да са на власт и разчитат само на чуждите си господари да ги крепят.
Става дума за около 70 хиляди български камионджии, които дори в момента са под репресия заради "закона Макрон", който противоречи на европейското право, но се прилага. Това е закон, който въвежда задължения да се ползва хотел и периодично шофьорът да се връща в Родината си за почивка. Вместо нашите политици да притискат ЕК да накаже Франция за този откровен протекционизъм вътре в ЕС, те сега ще му помогнат да легализира тези незаконни действия, чрез промяна на самите европейски директиви.
Един шофьор на камион получава около 4000 лв. чисти пари, които внася в българската икономика. Това е доста по-малко от заплатата на французина, но е огромна полза, спрямо нашия жизнен стандарт. От полза е дори за страни с по-висок стандарт от нашия като Полша, които си защитават интересите.
За Бойко обаче е важно какво е от полза на него самия, а не на народа. Така ще загубим 70 хиляди човека, които вкарват по 2000 евро месечно от износ на услуги. Общата годишна загуба за България ще е 1,7 милиарда евро, или около 3,3 милиарда лева. Нормативното вдигане на заплатите и осигуровките няма да доведе до повече пари за нас, просто защото тогава парите ще идат при франсетата. Те затова и правят всичко това.
А Полша бе обявена от Макрон почти за терористична държава с няколко много остри реплики във Варна. Така е в ЕС - който си брани правата, рано или късно става терорист. А който слушка като Бойко, и държи народа си в мизерия - той получава европейски медали и потупвания по рамото...
Хипотетично има един малък шанс да не бъдем такива предатели. Ако падне правителството и през октомври ни управлява служебно, тогава ген. Радев би могъл да гласува против на заседанието...

Добри Божилов
25.08.2017

8 коментара:

 1. Отговори
  1. Още ли се надявате на Трифонов?

   Изтриване
  2. Макрон е избран за да разцепи и унищожи ЕС. А Бойчето няма избор. ЕС до 2 г се разделя на две и всичко което е на изток от Германия отива по дяволите. Лондон се бори за своя валутна зона и за това напусна ЕС. така че това посещение е разчистване на сметките. Гостенина се държи като Стопанин.

   Изтриване
 2. По-тъпа статия от лаик журналя не бях чел. Жълтий журналя, Добри Божилов, няма такъв закон "Макрон".
  Прочетете малко, ако умеете това, за да разберете, че такъв закон има и в Белгия, и в Австрия, и в Германия.
  Ако не са френските ни колеги, още щяхме да сме експлоатирани като по време на "развития социализъм" и да работим ангария. Потърсете РЕГЛАМЕНТ 561/2006 и се информирайте преди да пишете неверни неща !
  Чисто получаваната сума от колегите шофьори в западните страни е с около 200 евро по-висока, и то при 35 часова работна седмица.А ОСИГУРОВКИТЕ им са по 1500-2000 евро. Затова имат и достойна пенсия, а не като у нас 160-500 лв. Ние правим седмични почивки на паркинги, живеем по 3 месеца в кабината, а от запад искат да живеем и работим достойно.
  Ние правим ДЪМПИНГ с ниски заплати и ниска себестойност на превоза. Е, след като сме отишли у тях, ще се съобразяваме и с техните закони.
  Всички искаме западен стандарт и заплати, а когато това трябва да стане, регресивни елементи като Ваша милост искат да се връщаме в блатото.
  А шофьор, това е професия и то доста трудна...навярно и това не знаете. За да се работи освен натовареността, трябва и учене на правила, закони, трябва да се знаят и езици за да се комуникира във всяка страна. Освен българския, зная руски и немски, малко английски, по няколко работни фрази на френски, италиански испански и фламандски.
  Работя в западна фирма, но на български договор, така, че България печели от моя труд, а Вие можете ли да се похвалите с това, с Вашите жълти публикации, навярно и спонсорирани от блатото в което сме живели?
  Да и именно Борисов се старае да запази нашето достойнство, а пРЕЗИДЕНТА Радев иска да върне унижението ни.
  ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ, ДРУГАРИ. България ще върви напред, в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ и няма да се върне в блатото в което бяхме.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И като се изравниш по заплата с франсето , кого от двамата ще изберат да кара камиона ?

   Изтриване
  2. Ще го духаш при всички положения - било то с Бойко или било то с Радев. Интересно обаче какви послушни овчици ставате, като излезете навън и спазвате законите безропотно, без да се замисляте дали са справедливи или не, а в България за всеки почти нов закон се започва безспирно плюене: "Кой гений го е измислил т'ва, бе?", "Егати идиотщината!", "Абе, българска работа", и т.н. Защо не вдигате врява навън? Защото сте наведена рая, каквато винаги сте били и винаги ще бъдете!

   Изтриване
 3. Соларе, толкова ли си наивен, че радееш за ЕС, а ? Или си хрантутеник на жълтите павета - тогава те разбирам. ЕС за сега остава твърдина на либералните демократи, тоест на клинтънови и международния банков капитал. Ти с кого си? С тях или с нас, а ?

  ОтговорИзтриване
 4. Вижте го Бойчето колко е щастлив? Веднъж на 10-15 г го посещава някой от Берлин и Париж и той ще се напикае от радост. Детска радост чик-чирик. никой не ни бръсне за жълти стотинки. Камарън пред 2-3 г дойде у нас за подкрепа за брекзита, а Бойчето му се похвали че папата го бил погалил по главата. Наивник, да се беше похвалил че го галят по долната глава, щеше да е истинска новина.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...