Adsense-top

Северно-корейска подводница изплува на 23 км. от Сан Франциско...

Докато всички очакваха поредното ракетно изпитание на Ким Чен Ун, а Пентагонът се готвеше да прихване ракетите още във въздуха, Северна Корея реши да се изгаври по друг начин със САЩ. Подводница от среден клас изведнъж изплува на 23 км. западно от Сан Франциско. Това е съвсем малко отвъд 12-милните териториални води на САЩ, които се разпростират до 22,2 км.
Подводницата, чието име се превежда като "Вятърът на свободата" се е появила на повърхността и е престояла там около 20 минути. Северно-корейски матрос е развял знамето на КНДР отгоре и. Към нея се е приближил катер на бреговата охрана, но е запазил дистанция, доколкото един катер не може да се мери с военна подводница.
След като се убедили, че са видени, заснети, и със сигурност - засечени и от спътниците, комунистическите бойци се потопили отново и отплавали в неизвестна посока.
След този резил, основните усилия на САЩ са да потулят случая. Официозните медии нищо не съобщиха, но информации излязоха из неконтролирани от правителството сайтове.
Засега се предполага, че Северна Корея не разполага с подводница, която може да носи ракети. Т.е. тя не може да доближи американския бряг, и от там да изстреля атомни заряди по градовете. Но Северно-корейците имат доста надъхани войски-самоубийци, и в този случай могат да ползват самата подводница като средство да пренесат бомбата до сами брега. Също така може да се монтира на торпедо, което да се изстреля по брега, а не по кораб. И в този случай обаче има огромен риск за самата подводница, защото експлозията ще предизвика огромно морско вълнение и цунами. 
Преди години подобни подводничари-камикадзета предизвикаха доста поразии в Южна Корея, след като стигнаха до там с пластмасова подводница.
Другарят Ким на 20 км. от Калифорния, и с атомна бомба в джоба, това очевидно е абсолютната подигравка с най-голямата световна сила.

Добри Божилов
15.08.2017

1 коментар:

  1. Смятам информацията за недостоверна,но и така да е какво се променя?

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...