Adsense-top

Великобритания напуска Европейския съюз през март 2019 година

Резултат с изображение за изображения биг бен знаме ес

Великобритания ще напусне Европейския съюз (ЕС) през март 2019 г., като едновременно с това ще излезе от Митническия съюз и Общия пазар, съобщиха министърът на финансите Филип Хамънд и министърът на външната търговия Лиам Фокс в обща статия днес във вестник „Сънди телеграф“.
 Двамата имат разнопосочни виждания за Брекзит и целта на статията е да покаже, че правителството е изработило общ план, който ще спазва. Хамънд е проевропеец, а Фокс е твърд привърженик на излизането от ЕС.
"Уважаваме волята на британския народ и през март 2019 г. Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз. Ще излезем също от Митническия съюз и ще получим свобода да обсъждаме най-изгодните търговски споразумения в целия свят като независима и отворена търговска държава“, се казва в статията. "Ще напуснем и Общия пазар – продължават министрите, - защото вотът (на референдума на 23 юни 2016 г.) беше такъв и трябва да го спазим ".
Според тях Брекзит не може да бъде безкраен процес и деловите среди трябва да знаят кога ще приключи. Министрите смятат, че тесните връзки с ЕС трябва да се запазят в сферата на сигурността и търговията. Границата между Северна Ирландия и Ирландия няма да се затваря, а ще остане „прозрачна“ като в Шенгенското пространство, добавя вестникът за намеренията на правителството на Тереза Мей. 
Парижкият вестник „Фигаро“ пише, че с напредването на преговорите за Брекзит все повече британци подават искания за френско гражданство, за да останат в ЕС. На седмица френските власти получават по десетина молби, но вероятността да издадат френски паспорти на британците е малка.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...