Adsense-top

На гърба на данъкоплатеца: броят рекордните 1.5 млн. лв. за реклама на европредседателството ни!

НА ГЪРБА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА: След като белязаха със скандали с меринджея Боршош председателството, броят рекордните 1.5 млн.лв. за... РЕКЛАМА!

Скандалите с Боршош около председателството, че ремонтът закъснява, че са потънали вече сума ти средства, за обвиненията му и че броят сега рекордните милион и половина за реклама, които вероятно отново ще отидат в джоба на подходящите за това фирми.
Скандалите с Боршош и тези около председателството, не бяха достатъчен удар за българския данъкоплатец. Това,че ремонтът закъснява, а средствата, които са потънали са огромни, не ни беше достатъчно. Сега разбираме и че рекордна сума пари ще отиде за реклама и то отново вероятно в джоба на подходящите приближени фирми.
Близо милион и половина лева с ДДС ще струва външната и вътрешна реклама на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, стартиращо на 1 януари 2018 г. Срокът за подаване на оферти приключва днес, по данни на БГНЕС.
Поръчката ще осигури брандиране и на Постоянното представителство на България в Брюксел, което ще играе ключова роля при шестмесечното председателство на ЕС. Победителят в обществената поръчка трябва да осигури минимум 18 билборда и 10 мегаборда за поставяне на винили с реклама на българското председателство на ЕС по булевардите “Брюксел”, “Цариградско шосе”, “България”, “Черни връх”, “Евлоги и Христо Георгиеви” и в района на НДК.
Рекламни транспаранти ще бъдат поставени и на новия пешеходен мост на бул. “Цариградско шосе” при София Тех Парк. Фасадите на представителни сгради (Министерски съвет, Президентство, Народен театър “Иван Вазов”) също ще бъдат осеяни с рекламни транспаранти на председателството. Предвижда се поставянето на 100 винила върху електрическите стълбове на булевардите “Брюксел”, “Цариградско шосе”, “България”. Поне 20 ще са рекламните съоръжения, които председателството на ЕС ще ангажира в метрото.
Голяма част от външната фасада на НДК също ще бъде обагрена с реклами на председателството. Брандиране се предвижда на Резиденция “Бояна”, терминали 1 и 2, както и на правителствения ВИП-терминал на Летище “София”. Брандиране се предвижда за фоайетата и залите на НДК, в които ще се провеждат заседания на различни съвети, пресконференции, брифинги, както и протоколни снимки, зала “Джон Атанасов” в София Тех Парк. Фирмата-победител ще трябва да осигури доставката на готовите материали до 15 декември 2017 г.

Източник: BNews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...