Adsense-top

„Файненшъл Таймс“ ШОКИРАЩО: КАПИТАЛИЗМЪТ ИЗЧЕЗВА След 10 Години, Защото е ЕДНА ОГРОМНА ИЗМАМА!


За пръв път в историята на Запада, една утвърдена и уважавана западна медия – лондонският „Файненшъл Таймс“ призна откровено, че няма по-голяма лъжа на света от лъжата, наречена пазарна икономика и капитализъм.
Точно обратното правят другите западни „колеги“ на английския финансов вестник.  От памтивека та до ден днешен, те упорито поставят знак за равенство между комунизма и социалната държава. Самата дума „социално“ за тях по презумпция значи нещо лошо, нещо „комунистическо“.
Ще кажем на тези върли адепти на капитализма, който в последните двадесетина години се превърна в империализъм, че комунизмът е философско-политическа теория, която никога не е прилагана на практика където и да било по света. Нито в Съветския съюз, нито в останалите социалистически държави.
Названието „комунизъм“ всъщност бе наложено от Западната пропаганда, за да се създаде някакво „плашило“, което да стряска хората от Западна Европа и САЩ и да им напомня, че няма нищо по-хубаво от капитализма, в който живеят.
Само че капитализмът, както казва Маркс, ще бъде победен от самия капитализъм. Тоест от безобразното и неистово желание на „честните бизнесмени“ да трупат все повече и повече пари. Защото за да продължава съществуването си, капиталистическата система трябва непрекъснато да разширява пазарите и териториите си. Само че пазарите и териториите свършиха- поне на тази планета. А втора, годна за обитаване планета, скоро не се очаква да колонизираме. Така че, какво правим?
Всички знаем, че към момента 1 % от хората на планетата Земя са заграбили и притежават 90 % от световното богатство, в което влизат и суровините, и обработваемата земя. Като по този начин лишават милиарди хора по света от правото им да живеят свободно и достойно в собствените си държави.
Нека им припомним още, че Съветският съюз не беше победен от Запада. Такива „теории“ се развиват днес наляво и надясно из целия западен свят, като в колонизирана България това се осъществява от пуделите на Сорос и фондация „Америка за България“. За да поддържат и бранят този мит пък въпросните пудели, периодично са финансово вдъхновявани от своите началници в Брюксел и Вашингтон.
Истината обаче е съвсем друга: Съветският съюз беше толкова мощна държава, че можеше да съществува още десетки и стотици години. Но през 1989 г. руските хора, сами и без някой да ги принуждава, сложиха оръжието на земята. И протегнаха ръка към Запада с желанието за взаимноизгодно сътрудничество и развитие.
Вместо това, получиха от „добричките“ западни „бизнесмени“, една вакханалия на ограбване и унищожаване на голяма част от ресурсите на огромния Съветски съюз и на Руската федерация в частност. Вследствие на което стотици милиони хора в Русия и бившите съветски републики и социалистически страни бяха обречени на безработица, глад и мизерия.
Разруха и мизерия донесе така наречената „пазарна икономика“ в страните от Източна Европа. Тази разруха, естествено доведе до лек скок на икономиките на Запада. Но в дългосрочен план им донесе нова световна финансова криза – тази от 2008 г. Която се оказа десетки пъти по-страшна от световната криза, предизвикана по време на „Голямата депресия“ в САЩ през 30-те години на миналия век.
А причината за тази огромна финансова криза бе съвсем проста. През годините на Студената война от 1950 до 1990 г. „умните“ капиталисти бяха пуснали на бързи обороти печатниците за пари. И обсипваха хората от Запада със зелени хартийки, които изобщо не бяха обезпечени с някакво производство. Само защото искаха да покажат на народите отвъд „Желязната завеса“, че при капитализма си свиркаш, получаваш огромна заплата и живееш прекрасно.
Този грандиозен балон, обаче се спука с такъв трясък, че принуди задрямалите западни народи да се събудят и да прогледнат. И какво видяха? Видяха, че икономиките и държавите им са с огромни вътрешни и външни дългове. В САЩ например общият дълг е около 60 трилиона долара, при брутен вътрешен продукт от едва 19 трилиона реални долара. Което означава, че задлъжнялостта на САЩ към вътрешни и външни кредитори е повече от 300 %.
Огромни бяха дълговете и на останалите западни държави. С други думи, и западните страни, и техния хегемон САЩ, само десетина години след като Съветският съюз прекрати своето съществуване, се оказаха ФАЛИРАЛИ държави. А митичното „превъзходство“ на капитализма пред социализма се оказа ОГРОМНА ЛЪЖА.
Както твърди уважаваният лондонски „Файненшъл Таймс“, хората на Запад вярваха, че притежават богатство, което в действителност не съществува. Защото техните долари представляваха набързо напечатани хартийки, които не бяха обезпечени с реално производство на стоки и услуги. Реалната капиталистическа икономика на Запада не можеше да осигури такова „благоденствие“ на хората, каквото Брюксел и Вашингтон искаха да представят пред света. Така западната „витрина на капитализма“ се пръсна още в началото на 90-те години на двайсети век. И с нея потънаха всички големи западни държави.
И тук на помощ им дойде една друга митологема. Така нареченият Европейски съюз, който от общност на равноправни държави, бе пренастроен от САЩ в зловеща машина за колонизиране и изсмукване на икономиките на страните от Източна Европа.
Ето това е западния капитализъм. Той не се крепи на собственото си производство. Крепи се на войни, колонизиране на народите и техните наземни и подземни богатства, на грамадни финансови машинации, на нечувана експлоатация на човек от човека…
Поради тези причини финансовият екип на в. „Файненшъл Таймс“ дава на съвременния капитализъм НЕ повече от 10 години живот. Защото можеш да поробиш цял континент с лъжа и измами. Но не можеш да го държиш в подчинение повече от 30 – 40 години. А почти 30 години от тях вече изтекоха. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...