Adsense-top

Над 1000 жалби за държавна измяна подадени срещу Меркел заради мигрантите


Повече от 1000 жалби с обвинение в държавна измяна са били внесени от симпатизанти на деснопопулистката партия “Алтернатива за Германия” (АзГ) срещу германския канцлер Ангела Меркел от началото на бежанската криза през 2015 г., съобщи днес регионален вестник, цитиран от novini.bg.
“Всички жалби срещу канцлера се оказаха неоснователни”, увери говорителката на федералната прокуратура Фрауке Кьолер пред в. “Манхаймер морген”.
Симпатизантите и активистите на антимигрантската и антиислямска АзГ обвиняват консервативната лидерка, че е отворила вратите на Германия и безконтролно е допуснала над един милион бежанци през 2015 и 2016 г.
Меркел, която е в предизборна кампания и се прицелва в четвърти мандат на канцлерския пост след парламентарния вот на 24 септември, често бива освирквана на прояви в райони на бившата Германска демократична република (ГДР), където АзГ се радва на подкрепата на много избиратели.
Нейни противници я освиркаха мощно и скандираха “Разкарай се! Разкарай се!” в Битерфелд-Волфен – бастион на АзГ, която получи там 31,9 процента от гласовете на регионалните избори миналата година. Грубо отношение към канцлера демонстрираха и по-късно, на митинг в град Бранденбург хора с плакати, на които тя бе изобразена със забрадка и с надписи: “Меркел трябва да си ходи”.

Източник: bultimes.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...