Adsense-top

Путин: Москва изпревари Торонто и Токио по използване на IT-технологии


Москва е сред световните лидери по използване на цифрови технологии в градска среда, заяви президентът на Русия Владимир Путин на заседание на Съвета по стратегическо развитие и приоритетни проекти, цитиран от „Вести“ в четвъртък (6 юли).
„Нашата столица Москва влиза в числото на световните лидери по прилагане на цифрови технологии в модерната градска инфраструктура, като изпреварва мегаполиси като Торонто, Токио, Хонконг, Барселона и Сидни“, заяви Владимир Путин.
Руският лидер отбеляза също, че по някои показатели Москва влиза в челната тройка, но използване на цифрови услуги за взаимодействие между държавата и гражданите – е на първо място в света. По създаването на нови бизнес модели, базирани на масовото внедряване на съвременни технологии, руската столица е на трета позиция, предаде ТАСС.
По време на заседанието Путин изиска да се определи размерът на средствата, отделени за развитие на цифровата икономика, както и източниците и механизмите на финансиране. По негови думи през 2017г. само федералните и регионалните власти ще вложат в информационните технологии почти 200 млрд. рубли и трябва да се реши как да се повиши ефективността на тези средства. Поради това президентът нареди да се определят конкретните цели и срокове за изпълнение на задачите по развитие на цифровата икономика в Русия, както и отговорните за това лица.

Източник: Руски дневник