Adsense-top

Цариградско се разпада…, ГЕРБ също!


Настилката по основната столична артерия – бул. Цариградско шосе продължава да се напуква, деформира и пропада, въпреки аварийните заливания с битум правени през ранната пролет. А за общината изглежда проблем не съществува и нужда от цялостен ремонт на ремонта няма. Нищо, че през зимата беше поет ангажимент, че “ще станат ясни причините за тези дефекти, а фирмата изпълнител ще ги отстрани за своя сметка при подходящи метеорологични условия”.
Строителният сезон е в разгара си, а обещаният ремонт на Цариградско шосе не е започнал. Припомняме, че за ремонта на отсечката бяха похарчени 20 млн. лв. от парите на софиянци и че фирмата изпълнител е дала пълна 10 годишна гаранция за обекта. Защо общината още не е поискала приложението й? Същевременно зам.-кмета по транспорт, г-н Евгени Крусев (Транспорт за София) в интервю пред медиите заявява, че „строителят е дал технология за трениране на местата с нарушена гладкост“.
Г-н Крусев, след похарчените милиони, най-малкото което софиянци заслужават е да заставите фирмата изпълнител „Калистратов Груп“ ООД да извърши ремонт, който да сложи край на напукванията и неудобствата след всяка зима. Г-жо Йорданка Фандъкова – време е да започнете да защитавате обществения интерес, вместо да извинявате недопустимите пропуски на разни строителни компании. Крайно време е софиянци да спрат да бъдат заложници на непрестанните ремонти на ремонтите, изпълнявани от ръководената от Вас Столична община! 

Източник: Спаси София, Фейсбук