Adsense-top

Прокуратурата се страхува от разпит на Цветан Василев. Някой е притеснен...


Прокуратурата се страхува от разпит на Цветан Василев. Това заяви прокурор Иван Петров в предаването „Просто Диков“. По думите му досега не е имало случай на дело, в което да не е разпитан главният обвиняем.
„Обвиняемият задължително трябва да бъде призован, аз до колкото знам той сам искаше да бъде разпитан с видео-конферентна връзка и няколко пъти му беше отказано. Ако той не е разпитан, позицията на човек, който трябва да се защитава остава неясна, това от своя страна може да доведе до много големи изненади в съдебната зала. Неговите обяснения могат да обърнат цялото дело“, посочи Петров.
Според Петров не е било проблем прокурори да отидат до Сърбия, за да разпитат Цветан Василев.
„Тази история с обществения интерес се използва много често напоследък и много често се пробутва. Още навремето Цецка Цачева беше казала, че обществения интерес е над личните права на гражданите. Само че обществения интерес е едно имагинерно понятие, защото то засяга всички индивиди на това общество и няма как да защитаваш обществения интерес, когато накърняваш правата на един индивид. Всеки човек има право да се защити“, заяви прокурорът.
„Според мен някой се страхува да бъдат чути обясненията на Василев, за това се играе така и не му позволяват видео-конферентна връзка. В закона е описано какви способи има за събиране на доказателства, един от тези способи е видео-конферентната връзка“, каза Петров.
Според прокурора има съмнителни факти около това кой ще ръководи делото.
„Съдията, който ще гледа делото – Вержиния Петрова е бивш прокурор, изведнъж такива щукотливи дела винаги се падат на прокурори, които преди това са били съдии. Случайно разпределение?!?“, коментира Петров. 

Източник: FROG NEWS