Adsense-top

И при социализма и днес се чувствам като в затвор, в който надзирателите ми са много тъпи копелета

Резултат с изображение за изображение николай марков

Случи се! Фейсбук ми изтри пост. Наказан съм. И понеже не зная кой е този „фейсбук“, който контактува лично с мен и ме пита как се чувствам след случилото се, предпочитам да отговоря публично.
Все някой ще се досети защо.
Уважаеми господин/госпожо Фейсбук. Чувствам се много щастлив от вашата санкция, която, сигурен съм, има за цел да ме превъзпита в най-правилната посока. А тя, видимо, е само една!
Драги ми Фейсбук, когато бях дете учих и живях в развит социализъм, който прикриваше истинското лице на комунизма. Спомням си една моя „другарка“, която ми преподаваше литература и някак отвътре й идваше да ми внуши, че единствената гледна точка в литературния анализ е нейната, при това казана с точно нейните думи.
Който изричаше нещо различно, не дай Бог противоположно, беше порицаван, усмиван и подиграван, накратко – забраняван. Нямаше „правилното“ възпитание и трябваше да се научи, както го изисква времето. Друг наш „другар“ ни преподаваше биология като ни биеше с тънка пръчка през ръцете, ако не можем да повторим каквото е казал.
Как се чувствам ме питаш, уважаемо тъй демократично нещо Фейсбук. И тогава и днес се чувствам като в затвор, в който надзирателите ми са много тъпи копелета.
С уважение: човек от бъдещето

Източник: Николай Марков, Фейсбук