Adsense-top

Сотир Цацаров: Политическият маркетинг из ромските махали трябва да престане

Резултат с изображение за изображение сотир цацаров

Трябва да престане политическият маркетинг из ромските махали, това население е толерирано просто защото е нужно като електорат. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Бургас във връзка с етническото напрежение в страната, предаде Агенция „Фокус“.
 „Според мен това напрeжение не е етническо. Това напрежение може да бъде удобно представено като етническо, но не мисля, че е етническо напрежение. Нека не палим и политически бури, нека не палим и междуетнически бури. Ако така мога да изложа личното си виждане по въпроса, мисля следното: Това напрежение е резултат от дълго насаждано, дълго толерирано и от дълго време, ако щете дори подклаждано съзнание за пълна безнаказаност. Това съзнание за безнаказаност не е само съзнание за безнаказаност в резултат на извършени криминални прояви, или в резултат на нарушение на НК. Съзнанието за безнаказаност тук продължава в тази част от българските градове и села, в които в ромски махали се толерира незаконното строителство, в които на нарушенията на обществения ред и на по-дребни административни нарушения се гледа една идея по-снизходително“, коментира Цацаров.
 „Парите, които са изразходвани за интеграция на ромското население, очевидно са били изразходвани само за интеграция на хората, които са ги изразходвали“, добави главният прокурор. „Това население става важно, необходимо винаги когато се задават избори - и парламентарни избори, и особено общински избори. Дайте да не се лъжем, да си го признаем" заяви още Сотир Цацаров.

Източник: Епицентър