Adsense-top

Цв. Кънчев: Политиците ги е страх да не загубят ромски гласове

.

Докато се говореше как едни роми без нищо взели да преследват гребци, започна да се говори за бутане на къщи и ограничаване на браковете при ромите. Това е чист инцидент, от който започна да се възползва кой ли не. Може би политиците ги е страх да не изгубят ромските гласове. Това заяви в Bulgaria ON AIR председателят на "Евророма" Цветелин Кънчев. 
По думите му хората от ромската махала в Асеновград се определят като турци и от "Евророма" не са добре дошли там, поради което партията му няма дивиденти от конфликта.
Той не се съгласи конфликтът в Асеновград да бъде сравняван с бунтовете в Катунца. "В Катуница имаше социален сблъсък - бедни българи и цигани скочиха срещу Кирил Рашков", посочи Кънчев.
Народният представител от "Обединени патриоти" Михаил Петров подчерта, че Патриотите не са предизвикали конфликта, а Валери Симеонов е в Асеновград в изпълнение на своите служебни задължения.
"Събарянето на незаконните постройки ще реши само частично проблема", отбеляза представителят на ВМРО и добави, че е необходимо незабавно производство по НПК за нападателите, за да разберат останалите, че не могат да правят каквото си поискат.
"Някой не иска да си загуби гласоподавателите. Надявам се да няма повече сблъсъци, но е факт, че трябва да се предприемат спешни мерки", каза още той.

Източник: Frog News