Adsense-top

Директната демокрация, ако се приложи в България, разказахме им играта на банкери, мафия, партии и политици

Резултат с изображение за изображение атанас калев

Всяка сутрин се събуждам и си мисля, колко добре бих се чувствал в Държава, в която хората решават за всичко.
Контрола над институциите се упражнява от всички граждани и как политик уличен в корупция и далавери се разследва в рамките на не повече от месец и при доказване на престъпления му се повдигат обвинения и в съда си получава заслуженото.
Мисля си също така, как ако съдебната ни система, беше независима избирана от хората, не от разни политически партии, това, което пише в Конституцията на България, че властите са разделени, щеше да е факт.
Мисля си и за „независимите“ медии, ако имаха поне малко сила да се изправят срещу политиците от партиите, как хората нямаше да говорят днес само за Суджуци, а за пликове с пари, купени на килограм избирателни комисии, назначени на партиен принцип членове на ЦИК.
И докато си ги мисля тези неща, чета за пореден път как някакъв абдал с шепа хора щял да сменя система и си викам, я да видя на коя дата ще го прави това тоя, и гледам 11.09.2017 г. и си викам чакай да погледна.
Та тоя абдал, бил свързан с всички и всичко в тази Държава според мненията на различни хора и си викам тоя е голяма работа щом е хванал всички партии, мутри и политици, да му плащат за протеста.
После пък се замислих и си викам ами ако самите партии плащат на разни хора, за да го описват в тази светлина, за да не се случи протеста – нали все пак човека иска да разкара и партиите и парламента за следващите две години и да даде правото на всички хора, сами да решават…
Продължавам да разсъждавам..
Но докато си разсъждавам в този порядък се сетих как няколко правителства идваха на власт с целите си партии и коалиции с обещания да разследват и направят така, че виновните за Приватизацията да посетят панделата, е да ама не – останаха си само с обещанията.
И пак се сетих за този абдал, на който всички му плащали да им направи Протеста на 11.09.2017 г. и си викам, чакай да видя какво Обещава този абдал.
Гледам търся, търся и чета:
– “ Аз нямам какво да ви обещая, но ви призовавам, да обещаете на себе си и децата си, че няма да живеят повече в такава държава с този модел на управление и да послушате сърцето си и да излезете на 11.09.2017 г. – като един от многото за да направим нещата така:
– Директна Демокрация – от хората за хората!“
Позачудих се какво е това Директна Демокрация, започнах да търся материали и си викам – това ако се приложи в България, разказахме им играта и на банкери и на мафия и на партии и на политици.
И пак се попитах, но тоя абдал – дали пък някой наистина му плаща?!
Но Вие и сами може да си прецените…

Автор: Атанас Калев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...