Adsense-top

Д-р Мирослав Ненков: Бас държа! Биячът от "Шейново" сега ще получи хипертония!

Резултат с изображение за изображение д-р мирослав ненков

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков призова за незабавни присъди над биячите на медици.
 "Днес рових, търсих колко са осъдените за нападение над медици. Със сигурност има, но не знаем колко са. Огромна част от битите медици, от вербално насилените медици, дори не подават жалби. Някак стана нормално, хората, които отиват в спешното, да напсуват лекаря или сестрата", каза в предаването "Лице в лице" по БТВ д-р Ненков.
 "Заставаме твърдо зад д-р Гагова. Давам обещание, може да не съм вече на този пост, но ще настояваме за присъда и няма да го забравим. Обещавам. Нямам отговор на въпроса как всички съдени изведнъж се оказват тежко болни. В обществото има тежка морална недостатъчност. Обществото ни е тежко болно", продължи зам.-министър Ненков.

 Около 30 са официално регистрираните за година случаи на насилие над медици, каза той. Повод за гостуването му в предаването бе случаят с битата лекарка от "Шейново" д-р Гагова.

 Сега ще видим дали той няма да получи хипертония или вътреочно налягане, коментира той по повод на това, че често всеки, който застава пред Темида, се оказва болен. На коментара - че тези диагнози ги поставят лекари, д-р Ненков каза: "Нямам отговор на това! Обществото е болно, тежка морална недостатъчност!"
 "Това, че този човек може да получи присъда до 5 години затвор за нанасяне на средна телесна повреда не ни грее. Не грее и семейството на д-р Гагова. Можем да се хванем на бас, че той сега ще получи хипертония, делото ще се протака и интересът ще отмине. Нормално е някой да дойде и да напсува лекар или медицинска сестра. Колегите не обръщат внимание на такива неща. Това е социален феномен. Не знам как този човек ще може да се превъзпита. Как да решим този проблем? Да поставим полицай до всеки лекар ли? Това е нечовешко", бяха точните думи на зам.-министъра.
 Той коментира и новите търгове на лекарства за болниците. Софтуерната платформа се тествала в момента и а-ха да влезе, посочи той.

Източник: Епицентър