Adsense-top

Нинова: Президентът Радев, а не Борисов да назначава шефа на спецзвеното за борба с корупцията

Резултат с изображение за изображение корнелия нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с нова инициатива. Президентът да определя директора на нов, единен орган за борба с корупцията по високите етажи. Това тя направи по време на речта си пред 60 000 социалисти, събрали се на Бузлуджа. 
"Днес пред цялата партия ви предлагам да поемем инициативата и моля да отворим дискусията, тук сте цялата партия. Кое ще ни помогне да спасим държавата си от тази мафия – закони, хора и възмездие за онези, които са престъпили законите", заяви Нинова. 
"Говори се за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта. ГЕРБ ни предлагат имитация отново, за да замажат очите на хората и да няма резултат. Ето защо отварям днес дискусията за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта и той да е дирекцията на ДАНС, която е за специално разследване на корупцията по високите етажи на властта. Една и единствена дирекция, изведена от там и направена като независим орган", каза Нинова. 
"Кой да я управлява и кой да ги назначава? Те предлагат Бойко Борисов, аз ви предлагам друго - има един човек, който е избран пряко от народа с над 2 млн. гласове, който не е част от това статукво, който доказа, че е почтен и достоен българин. Нека президентът Радев да отредели директора на това звено за борба с корупцията и нека неговите членове и колективен орган да избере парламентът с две трети квалифицирано мнозинство, за да се знае, че има парламентарна република и споделена отговорност от институциите", категорична бе Нинова. 
Тя призова социалистите да започнат дискусията в основни партийни организации, в клубове и с професионалисти. 
"През септември поемаме инициативата и правим онази истинска съдебна реформа, която ще спаси България от мафията и ще направи възможно да имате пенсии, децата ви да живеят спокойно, да ходите на лекар, да можете да работите във фирмите си, да си получавате заплатите и работодателите да не ви наричат търтеи", заключи Корнелия Нинова.

Източник:Епицентър