Adsense-top

Ни лук ял, ни лук мирисал - Бойко Борисов: Не общувам с Боршош от години!

Резултат с изображение за изображение бойко борисов

- Предлагали ли сте, г-н Борисов, управленска коалиция на БСП. Днес Георги Гергов заяви, че няколко пъти е говорил с вас по тази тема, цитирам го: „да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилния път“. 
- Това е, което е предлагано официално - то по своята същност няма нищо общо с коалиционното упраление. То е като пакт за определен период от време - за година и половина до провеждане и след председателството, до декември 2018-а. И съдържаше следните компоненти: Корнелия Нинова да стане председател на парламента, Деница Златева (след като говорихме с президента, понеже тя му беше съветник) - вицепремиер по въпросите за европредседателството, и Кристиян Вигенин – да оглави комисията по външна политика. Толкоз! Това не означава управленска коалиция. 
- Защо тогава г-н Гергов си позволява да каже: „С Бойко Борисов няколко пъти обсъждахме този въпрос (за коалиционно управление -б.а.)”? 
- В тази държава всеки може да каже, каквото си иска, всеки си говори, каквото му дойде на акъл. После, когато стане ясно - бере срамовете той. Аз не виждам от какво мога да бера ядове. Повтарям: Никога, по никакъв начин не са водени разговори и преговори за коалиция с БСП! Защото то няма и как да стане – преговори за коалиция се водят по друг начин – с работни групи, излъчени екипи, кой с какво сяда на масата. Ние един месец преговаряхме за коалиция. Тук с БСП изобщо не е ставало въпрос за това. Когато предложихме най-високия парламентарен пост на г-жа Нинова, то стана публично, ясно и открито. Преди това той (Гергов – б.а.) ми се е обаждал, но не по този повод. 
- Кога за последен път си говорихте с г-н Гергов? 
- В деня преди да се срещнем в парламента заедно с Нинова. Той отговаряше институционално в БСП за междупартийните отношения, за работа с другите групи. В това му качество аз му се обадих да предложа на БСП ясно и публично този пост на Корнелия Нинова. След това ѝ се обадих и лично да ѝ го предложа. Никой не е водил задкулисни разговори. 
- Сега като че ли излиза, че зад гърба на двете партии и решенията на техните висши органи някой се е договарял за коалиция. 
- В БСП понеже всички ги е яд там, в една групичка, и искат да изкарат, че едва ли не работата е била готова, а пък Корнелия я е развалила, което не е така. Не сме мислили да управляваме с тях никога! 
- Изключихте ли „суджука“ Живко Мартинов от ГЕРБ? 
- Утре Цветан Цветанов отива в Добрич. Разпоредил съм се – разформироваме цялата организация на ГЕРБ в Добрич и правим нова. 
- Четох, че той е злоупотребявал с вашето име близо 5 години. Как не сте го хванали по-рано? 
- Не мога да кажа колко години. Знам, че щом като дойде сигнал, веднага сме го заработили. И след като дойдоха отговорите при мен, веднага съм ги пратил, както пише в резолюцията, незабавно в прокуратурата. 
 - Вие ли сте големият чадър над Мирослав Боршош? Той не се яви пред парламентарната комисия, което никой не си е позволявал досега. Това е крайно неуважение към демокрацията у нас. 
- Не общувам с него от години. Боршош не съм го чувал и виждал от години!
 - За да се държи така, вероятно и той е злоупотребявал с вашето име!
- Ако е злоупотребявал, да си носи отговорността!

Автор: Валерия Велева; заглавието е редактирано от "Гъдел нюз"