Adsense-top

Днес се прояви пропукване сред управляващите. Нинова съветва: Борисов да поиска вот на доверие от коалиционните си партньори

Резултат с изображение за изображение корнелия нинова

Днес се прояви първото пропукване в управляващото мнозинство - отхвърлените предложения на ГЕРБ за Комисията по финансов надзор и комисията за НДК. Като добавим и суджук-гейт, може би Борисов трябва да поиска вот на доверие от коалиционните си партньори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на отчет за работата на парламентарната група на "БСП за България".
 На въпрос дали от БСП са обсъждали вот на недоверие срещу правителството Нинова заяви, че такъв не е обсъждан в органите на партията. "Можем да го поставяме в бъдеще, но към днешна дата нямаме такова решение“, каза Нинова.
 Тя обясни, че днес като че ли се е проявило първото сериозно пропукване между коалиционните партньори. „Сериозен удар между тях, между коалиционните им отношения се получи днес. Имам предвид отхвърлянето на предложението на ГЕРБ за избор на зам.-председатели на Комисията за финансов надзор“, зави лидерът на БСП. 
 „Днес управляващото мнозинство за пръв път се разцепи по сериозна тема“, каза Нинова. Според нея това е сериозна симптоматика в правителството. Нинова посочи, че като се добави битката между двете лобита в ГЕРБ по скандала "НДК", това води до вътрешнопартийни проблеми.
 Внесохме законопроекти, които не отстъпват от програмата ни и предизборната ни платформа, заяви в началото на отчета си Нинова. Тя отчете, че от ПГ на „БСП за България“ са внесли 17 законопроекта за 41 заседания на Народното събрание.
 "Втората част от работата ни е парламентарният контрол, тук имаме, бих казала рекордни постижения, защото за тези 41 заседания имаме 304 въпроси и питания, 5 разисквания, 3 комисии, временни - за НДК, за замърсяването на водата и неизплатените заплати“, посочи лидерът на БСП.
 По думите й за тези малко на брой заседания депутатите на БСП имат над 700 изказвания. - общо 17 законопроекта. "За 42 заседания на парламента имаме 304 въпроси и питания и три временни комисии, създадени по наше искане, една от които за НДК", отчете Нинова.
 "Тази сесия за нас бе изключително динамична, благодаря на парламентарната група", заключи Нинова.
 "Гръбнакът на политиката ни бе защита на българските производители, на работещите. Внесохме закон за преизчисляване на пенсиите, не са индексирани от десет години. Помощите за деца - и до четвърти клас. Аргументът, че няма пари, не издържа. Предложихме и мерки за борба с битовата престъпност, но проектозаконите ни се неглижираха", отчете зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков. Той добави, че от септември партията започва изготвянето на алтернативен бюджет.

Източник: Епицентър