Adsense-top

Ислямският фундамендаментализъм и турският национализъм в България са в един отбор с либералните талибани

За никого вече не е тайна и изненада, че България е в глобалната стратегия на ислямския фундаментализъм и ислямизма, обект е на създаване на ислямски центрове и на опити за организиране на фундаменталистки групи. В България в последните две десетилетия са работили над 30 протурски и откровено ислямистки фондации и центрове, които са били в обхвата на контраразузнавателната служба, но видим резултата няма.
България, като гранична, бивша съгласно плановете на либералните талибани християнска държава е в глобалните планове на ислямските фундаменталисти и опитите им за навлизане на българска територия са повече от успешни.
Войната и атаките срещу българското православие на въпросните либерални талибани е в съзвучие с общата война срещу България, историческата памет, традиционните религии. Православието, като мироглед е противопоказна на идеологията на съвременния глобализъм – по геополитическата им логика традиционните религии трябва да си отидат, или да бъдат възсъздадени отново в друга форма.
Наред с традиционния ислям, Българското православие се смята от българските „хуни“ на световния либерализъм, като последния бастион на българския национализъм.
Като съществен клон от християнството, православието се смята за пъпната връзка между България и Русия и това не се прощава нито вън, нито вътре в България. Пример за войната срещу православието е изреченото „Майната му на Православието“ от главния атлантик Соломон, с разканонизирането на баташките мъченици и забраната за богослужение в църквата с аргумента, че е паметник на културата и идеята в новите учебници по история да се казва, че при управлението на княз Борис Първи сме приели не православното християнство, но само християнството.
Ислямският фундаментализъм навлиза на Балканите чрез съмнителни центрове фондации.
Според доклад на американския департамент ислямизмът прави опити да пробие в християнски държави, където има компактни маси от мюсюлманско население — Босна, Косово, Македония.
Навлизането на ислямските фундаменталисти е спомогнато от пълната абдикация на държавата от финансиране и контрол на мюсюлманската религия, става първоначално чрез “правоверните” учебници, с колосални за бедна България средства, плащане заплати на имамите, строителство на джамии, нелегални ислямски училища, финансиране на обучение в чужбина и т.н.
Исторически ние сме на границата с мюсюлманския свят, има и компактни маси от изповядващи ислямската религия.

Ислямският фундаментализъм и турският национализъм са две различни понятия, макар и двете да са заплаха за националната сигурност на държавата.
На територията на България двете тенденции в мюсюлманството са в конкуренция. Налага се на българските мюсюлмани екстремистка идеология, която е чужда за традиционния ислям у нас, ислямизират се и се турцизират успешно масивни цигански групи.
Все по-агресивно се използва пълното безхаберие и безпомощност на държавата, проповядва се открито и се демонстрира вече и публично религиозна нетърпимост и етническа вражда.

Традиционният ислям изглежда отдавна загуби битката за главното мюфтийство и битките по места. Поредица от мюфтии са открито подкрепяни от Турция. Битката за надмощие в ислямския свят и в България накара протурски и проарабските емисари да се насочат към българомохамеданите и ромите, където наливат парите от чужди фондации.

Малко известно е, че регистрирани в ЕС фондации с абсолютно проевропейски имена се финансират от дълбоко съмнителни, саудитски, турски и арабски организации и физически лица.

Абсолютно задължително е законово избистряне на финансовите грантове влизащи в България, във финансиране на религии, образование, култура, история учебни заведения, особено телевизии…

Йордан Халачев, ПРЕГЛЕД