Adsense-top

Харалан Александров: Гетото се превръща в ничия земя, там конфликтите се решават директно и брутално

Резултат с изображение за изображение Харалан Александров

Гетото се превръща в ничия земя, която трябва да бъде заградена с телена ограда. Полицията застава между двете страни, тя пази гражданския конфликт. Не може всеки да бие, когото си иска. Това каза социалният антрополог Харалан Александров в ефира на БТВ.
 „Ние винаги избираме да пропуснем превенцията да си спестим усилията, да докараме нещата до криза и едва след това да започнем да се справяме със ситуацията. Ние сме майстори на кризисните ситуации. Мобилизацията идва в последния момент. Ние се мобилизираме да решим проблема, когато е на ръба“, отбеляза той.
 „Агресията е пряко свързана с със социалното обслужване, това е проблем на обществото“, смята Александров. „Една от особеностите на гетото е, че там конфликтите се решават директно и брутално. Гетата ги има в много развити общества. Това показва, че имаме диференцирано общество и много изключени от обществото хора.
С развитието на глобализиращия се свят гетото има свойството да нараства. Моят призив към политиците е да не опростяват картината и да не я свеждат до етнически и социален проблем, тя има много измерения“, каза още социалният антрополог.

Източник: Епицентър