Adsense-top

Асеновград е на фронтовата линия. Утре ще стане още по-злокобно. Огньовете лумват на различни места


На 3 юли анкетата на Би Ти Ви зададе следния въпрос:
„Как държавата да пази земите от градушките?“
Вместо да попитат:
„Как държавата да опази собствения си народ от Голямата Циганска Градушка?“
Но никога няма да зададат този въпрос – защото така ще наврат лицето на държавата в една гангренясала рана. И това няма да помогне: защото от години тя е сляп и глух Господар. Но поне питайте – оставете всичко друго – и се опитайте да проумеете Истинската Буря.
Асеновград е на фронтовата линия. В циганските гета сме свидетели на сблъсъци между различни цигански кланове. Това е картината на днешния ден.  Утре тя ще стане още по-злокобна. Огньовете лумват на различни места. Властта хитрува и се втренчва в последния пожар – и се опитва да забрави останалите. Но забрава не може да има – докато и последната насилена българска бабичка не получи възмездие.
Никаква жандармерия няма да се справи – а скоро вътрешното насилие ще се чифтоса с натиска на Ордите отвън. А Властта се пазари за униформите на полицаите. Показаха една полицайка, който не беше получила нова униформа от 2011 година – и накрая си купила по Интернет панталон, носен от американски полицайки. Държава, в която се случва това, по-добре да се самозатвори в НДК и да председателства – себе си или каквото друго й падне.
А защо циганите никога не протестират срещу Властта – защо? Те си го изкарват от обикновените хорица – а кротуват пред държавата.  Те не са толкова гламави – защо го правят? Сега остава някой да им внуши, че българите ги мразят. Да повярват на тази поредна лъжа. Властниците ви лъжат – и българите, и вие сте жертва на една и съща некадърност и бездушие. И на „щедростта“ на собствените си барони.
Още през 2002 година циганският велможа Цветелин Кънчев твърдеше публично във „Всяка неделя“, че покрай „ромското присъединяване” са изчезнали/излапани над 200 милиона долара.  Години по-късно получих от “Евророма” един прелюбопитен документ: по линия на Десегрегационната програма на Ромски образователен фонд (Будапеща, Унгария) различни цигански фондации и организации у нас са получили 4 691 216 долара! И за какво? Ето отговора: за лобиране, за изграждане на политическа воля за интегриране на циганчетата и още други глупотевини. 4 691 216 долара.
Тези пари да си бяхте търсили – а не да хрантутите бароните си. Пред тях обаче винаги свивате опашка. Държавата ви се вижда по-лесна.
П.П. НЕ СА ВИ ВИНОВНИ БЪЛГАРИТЕ – А УПРАВНИЦИТЕ

Източник: Кеворк Кеворкян, Фейсбук