Adsense-top

САЩ прави опити за преврат в Русия

Резултат с изображение за изображение сащ опити за преврат в русия

The Independent излезе с интересна информация свързана с отношенията между САЩ и Русия. Според уважаваното издание руснаците са сигурни, че САЩ се опитват да извършат преврат в Кремъл и да заменят настоящото ръководство с друго.
Информацията се базира на разсекретен доклад от Разузнавателното управление на САЩ, попаднал в информационната агенция Associated Press.
"Кремъл е убеден в това, че САЩ изграждат фундамента за смяна на режима в Русия. Тази убеденост се подкрепя от събитията в Украйна",
цитира The Independent една част от доклада.
Изданието продължава, че убедеността на руснаците относно намеренията на Вашингтон се подгрява от напрежението между двете сили и още повече засилва конкуренцията им.
Според доклада в Кремъл подхождат с "дълбоко и неизменно недоверие към усилията на САЩ за лансиране на демокрацията по целия свят". Също така се споменава нагласата на Русия, която смята "американската кампания за натрапване на набор от глобални ценности над целия свят за недопустима".
Русия по всякакъв начин се опитва да избяга от лапите на американските апетити, които се опитват да натрапят норми, чрез които да се намесват във вътрешните работи на страната.

Източник: Spodeli.eu