Adsense-top

Цачева: Размириците в Асеновград не са дневният ред на обществото


Размириците в Асеновград не са дневният ред на обществото ни в момента. Причините и последиците не са актуални. Законите трябва да се изпълняват от всички граждани. Поздравявам полицаите за добре свършената работа, заяви в предаването „Денят започва“ по БНТ министърът на правосъдието Цецка Цачева.
По темата за административната реформа правосъдният министър сподели, че имат задача от премиера Бойко Борисов в изключително кратки срокове да бъде направен анализ на всички административни услуги, които се предоставят, необходимият брой документи, както и задачата да бъдат опростени със законови промени, така че да отпадне този огромен брой необходими документи.
Цачева призна, че самата тя е била изненадана от документите в Министерството на правосъдието. „Има услуги, за които се изискват над 10-14 документа. Не е обяснимо как една администрация изисква документи, които се издават от една и съща администрация. Имаме нужда от свързаност между отделните звена, нови програми и електронизация на управлението“, посочи Цецка Цачева.
Тя сподели, че правителството е категорично да се справи и обеща в рамките на три месеца да има готовност за промяна на определени нормативни актове в администрацията.
В ефира на БНТ правосъдният министър коментира и избора на нов ВСС. „Това са магистрати, получили доверието на свои колеги, което би довело до по-високо самочувствие и отговорност. Надявам се конфронтацията да не бъде толкова силна, колкото в момента. Това противопоставяне не води до издигане авторитета на съдебната власт. Само тогава бихме имали такова правораздаване, каквото искаме. Сроковете до 2017-а категорично ще бъдат изпълнени, а края на следващата година ще имаме стратегия за изцяло нова концепция в наказателен кодекс“, каза Цецка Цачева.

Източник: ГЛАСОВЕ