Adsense-top

Правителството и депутатите нарушиха нагло закона! Кой ще им потърси сметка?


Правителството няма да решава сега темата за клас „Прослужено време“, заяви  министърът на финансите Владислав Горанов след като се срещна  с работодателските организации направо  при премиера Бойко Борисов.
„Само чрез диалог можем да откриваме разликите и да решаваме проблемите. Премиерът сподели, че не му харесва този тон от последните дни, при който синдикатите се инатят и искат да запазят някакви остарели комунистически придобивки за работниците.
Но както казах, това ще го решаваме през есента. Новата национална среща  ще се проведе в началото на септември, защото сега всички излизаме в заслужен годишен отпуск и парламентът и министрите! През август ще се работи само при извънредни ситуации.
Опаааааааа!
Как така?
Защо така?
На работниците ще се отнемат заслужените добавки за изработените от тях години, а хората, които искат да им ги отнемат, изобщо не зачитат трудовото законодателство и законите в страната!
Правителството встъпи в длъжност в началото на май!
Депутатите се заклеха в началото на април!
Едните са „навъртели“ четири месеца работа, другите три.
По каква логика излизат в „заслужена почивка“, след като в Кодекса на труда ясно е записано, че трябва да имаш стаж най-малко осем месеца, за да добиеш право на платен отпуск?
Депутати и министри друго качество хора ли са?
За тях не важат ли законите, които са приети от самите тях?
Или кодексът е за обикновените работници, които превиват гръб в заводите, в частните фирми, на полето, или по хотелите. Там даже я карат съвсем без отпуска, а някои и без почивни дни. И не смеят да гъкнат, защото ще ги уволнят.
Народните ни избраници обаче са пълни непукисти.
Никой не може да ги уволни, дори и народът, който ги е избрал и който им е работодател.
Министрите пък са подчинени само на Борисов и единствено на него.
Сега ще си „ваканцуват“ цял месец, понеже се преумориха от работа, а после с нови сили ще започнат да приемат мракобесни антинародни закони.
Ако им позволим…
11 септември наближава.
Наистина ли ще излезем на площадите и ще ги изметем?
Вярваме, че този път – ДА!

Източник: Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net