Adsense-top

13 папагала ми дай, всичките ще ги направя правителствени – кеф ти партийци, дописници и телевизионни звезди

Резултат с изображение за изображение борисов с калпак

Предлагам ви една съвременна редакция на оная фраза за за магарето, от което бай ви Ганьо може да направи политически фактор.
Ето я фразата в оригинал: „Аз ви казвам, че трябва да изберем правителствени! – викна бай Ганьо и удари по масата (…), а после добави: – Едно магаре ми тури за кандидат и магарето ще ти избера, майка му стара!“
Да не си помислите само, че ще редактирам Алеко (светла да е паметта му и да я пази Господ от реформите в образованието). Предлагам само да се замени „МАГАРЕ“ с „ПАПАГАЛ“.
Съгласете се, че във века на информацията у нас папагалите играят по-значима роля от магаретата, въпреки, че ръководните функции на последните се разширяват.
Питате кога се сетих за това? Днес от 18 до 20 часа, когато чух и прочетох едно и също програмно изречение по темата за новия антикорупционен орган и президента – изречение, което (забележете!) беше повторено точ в точ и буква по буква в 3 телевизии от трима водещи и седем техни гости, а плюс това беше написано в 3 сайта от трима публицисти – двама именити и един анонимен.
Да, може да сте забелязали и вие: в 120 минути една и съща мисъл бе изречена с едни и същи думи, еднакви от първата до последната сричка, от 13 души и то различни: журналисти, социолози, всичколози и политици, мъже и жени, голобради и с двудневни бради, брюнетки и блондинки.
Какъв е изводът? Бай ви Ганьо най-добре го би изразил:
„Тринайсет папагала ми дай всичките ще ги направя правителствени – кеф ти партийци, кеф ти дописници, кеф ти телевизионни звезди. Па като ревнат в един глас всичките – тук ли си, Лиле, там ли си!“

Автор: Анна Заркова

Източник: IBTnews.bg