Adsense-top

И Бяла се вдига на бунт срещу цигански побой

Резултат с изображение за изображение бунт асеновград

Жителите нa град Бяла в Русенско също се вдигат на протест срещу цигански побой, предаде бТВ. Тази вечер местните излизат по улиците, а причината е тежък инцидент. 18-годишно момче е в болница със счупен череп след масов бой в центъра на града. 
Полицията е задържала един от нападателите - мъж от ромски произход. Пострадалият младеж се е прибирал със свои приятели от дискотека, но били пресрещнати от група от 12 души, единият от които поискал цигара. 18-годишният Александър нямал да даде и отказал. Последвала свада, прераснала в побой. Младежът бил ударен тежко в главата с бутилка от уиски. 
Момчето е в кома, има опасност за живота му. Полицията е задържала един от нападателите - 32-годишен мъж от ромски произход. 
В Асеновград също продължават с протестите. Тази вечер хората отново излизат на шествие заради нападението над децата и треньорите от отбора от местния отбор по гребане. Очаква се около 15 000 души да се включат в масовите демонстрации. 
Снощи и Смолян се вдигна на протест, след като двама цигани от Хасково счупиха черепа на 27-годишния Георги Кадиев, когато той се опитал да помогне на 15-годишно момиче, което те закачали. В нощта срещу неделя той бе по спешност опериран в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив заради хематом в мозъка. Състоянието му след операцията е стабилно, пише "Монитор". 
Двамата нападатели са удряли с колове Георги по главата. Съдът ги остави в ареста заради съмнения, че могат да се укрият.

Източник: Епицентър