Adsense-top

60 000 социалисти се събраха на Бузлуджа

Около 60 хиляди социалисти от цялата страна се събраха на местността Историческа поляна под паметника Бузлуджа. Съборът се провежда под мотото „Единни за бъдещето на България, която обичаме“, което беше прието много позитивно от симпатизантите, съобщава БНТ.

Правейки равносметка, председателят на партията Корнелия Нинова отбеляза, че пътят, по който е минала левицата през изминалата една година е бил труден, но правилен. Тя обеща на социалистите, които са се събрали, че БСП ще направи всичко необходимо, за да бъде възстановен емблематичният паметник.

За да поздравят българските социалисти, на Бузлуджа пристигнаха официални делегации и фолклорни състави от Румъния, Македония и Гърция. Политическата част на събора започна малко след 11:30 часа, а  след края ѝ имаше и фолклорната програма.

Две основни задачи пред БСП постави лидерът на социалистите Корнелия Нинова в своето слово. Първата – да върнем вярата на народа и да му дадем чувство за справедливост. „Ако изпълним това, ще сме изпълнили нашата идеология“, каза тя, цитирана от „Дарик“.

Нинова благодари на социалистите затова, че не са позволили да станат част от управлението на суджука в България. Тя благодари още, че са й гласували доверие и й повярвали, така че сега държавата ни да има двама достойни българи начело – президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Вие променихте България, социалисти“, каза Нинова пред 60 000 симпатизанти и последователи на лявата идея, дошли от цялата страна.

„Партията е силна благодарение на вас, а не на своя елит“, допълни още тя.

„От миналата година по това време до сега БСП мина през два избора – спечели едни избори, удвои резултатите си на други, имахме ключови конгреси за партията, в които вкарахме допълнителна доза демократизъм. Направихме промени в устава, така че председателят се избира вече пряко. Въведохме чисто нова парламентарна група от 80 души, 60% от които са за първи път са в парламента. Хвърлихме много работа и постигнахме сериозни резултатите, затова днес празнуваме и от утре отново напред“, обяви Крум Зарков, заместник-председател на ПГ „БСП за България“.

„Искаме нещата да се променят, както ни каза Корнелия Нинова още от начало, че трябва да тръгнем към промяна. Правим нов път, стъпка по стъпка, а те се правя с много хора, за това сме се събрали. Нашите опоненти се притесняват,когато се съберем.

Основно сме тук за разходката, но нашите баби ни инициират. Донякъде идеите на партиите се припокриват с това,което иска младежта“, допълни Зарков. / КРОСС