Adsense-top

27-год. цветуща икономика на Полша бе рушена от измислените правила на ЕК. "Играта" с мигрантите е част от това.


Полша никога не е имала колонии, не е експлоатирала колонизирани държави и техните народи. И не е канила чужди граждани в Европа, заяви Ярослав Качински лидер на най-голямата полска партия „Закон и справедливост“ пред конгреса на своята партия.
Ето защо, смята Качински,  ние можем спокойно да кажем „НЕ“ на приемането на мигранти. Европейската комисия насилва страните-членки да приемат мигранти, но налагане волята на няколко души от ЕК, които никой не е избирал,  не може да бъде европейска политика. Нито можем да считаме насилието над народите и техните лидери за европейска ценност.
Сагата с мигрантите е неморална, твърди полският политик,  защото народите и държавите имат суверенното право сами да определят кого да приемат в своите страни, с кого да търгуват и кой да им бъде приятел. Всяко налагане на чужда и по същество диктаторска воля,  е грубо нарушение на европейското законодателство.
Полша не смята да налага своята воля над нито една държава. Но никога няма да приеме някой да налага своята воля над нея.
Обаче „играта“ на Евросъюза с мигрантите е само част от една унищожителна за страните-членки политика, убеден е Качински. В продължение на 27 години цветущата икономика на Полша бе разрушена до основи. И всичко това се случи, защото следвахме измислените правила на ЕК, както и натрапваните ни по всякакъв начин „европейски“ квоти за производство и износ на нашата продукция. Сякаш не ние имахме грижата да произведем и пласираме нещо на пазара, а някой друг.
Трябва да се знае, категоричен е Ярослав Качински, че нашата страна приключи с изпълнението на безсмислени „европейски“ заповеди. Няма да позволим повече на никой да унищожава страната и народа ни. Защото ние приехме да станем член на Европейския съюз, но никога не сме се съгласявали това членство да стане причина за унищожаване на полската държавност и на полския народ. И нека другите страни-членки да си помислят дали техните народи са съгласни с възраждането на колониализма в съвременна Европа и през 21 век.
Ние знаем, твърди бившият премиер, че много други държави и лидери, разделят това наше разбиране. Неотдавна Виктор Орбан посочи един от главните виновници за плачевното състояние на държавите от Централна и Източна Европа. Този човек се казва Джордж Сорос и е агент на ЦРУ.
Ето защо, Полша като държава е длъжна да даде под съд председателя на Еврокомисията, както и цялото ръководство на Европейския съюз. Защото те извършиха нещо страшно. Те, продължава полският политик, най-пошло осребриха доверието, което народите им гласуваха в началото на 90-те години на 20 век. Затова,  този път, заявява Ярослав Качински, ние сме готови да отидем докрай. Да осъдим Еврокомисията и да напуснем Евросъюза. Безмислено е да членуваме в нещо, което се готви да ни убие, казва в заключение политикът.
За Полша, ние от екипа на Skandalno.net,  сме сигурни, че и политиците и народът са единодушни –  няма да позволят на Евросъюза повече да унищожава родината им.
Съвсем друг обаче е въпросът с нашите, български политици. Дали те ще намерят сили да кажат „НЕ“ на ръководството на ЕС, което упорито продължава да ни налага своята убиствена за България политика?
Отговорът на този въпрос е категоричен.  Нашите политици ще кажат “НЕ“ на унищожаването на България,  само ако  ние ги принудим. Ето ви един пример. Допреди две години никой политик не  смееше и да си помисли да каже нещо хубаво за Русия.  За Русия не се говореше. Освен ако не трябваше да се каже нещо лошо за нашите руски братя и най-вече за Владимир Путин.
Сега обаче, под силния натиск на обикновените българи, които показаха недвусмислено, че искат България да бъде в съюз с великата руска страна, почти всички политици започнаха да говорят за Русия. А парламентарната група за приятелство с Руската федерация е най-голямата група в Народното събрание.
Значи думите и действията на нашите управници могат да се променят. Трябва само постоянно усилващ се народен натиск, който да променя мисленето на депутати и министри. Това е.

Източник: Иво Македонски,   Skandalno.net; заглавието е на редакцията на Гъдел нюз