Adsense-top

Председателство де факто отнето. Само 1 от 5 заседания ще е в НДК, всичко друго в Брюксел...

Нов развой доби казусът "НДК и българското европредседателство". Оказа се, че българските власти са решили по-голямата част от събитията, свързани с европредседателството ни, да бъдат в Брюксел и Страсбург.

"Някой е взел решение българското председателство на Съвета на ЕС да се провежда основно в Брюксел. Това е голямата новина, която научихме от Лиляна Павлова при изслушването ѝ в анкетната комисия за НДК". Това съобщи депутатът от ДПС Велислава Кръстева по НТВ.

"Никой не знае кой и кога е взел това решение", възмути се Кръстева. Депутатът от ГЕРБ Тома Биков се опита да замаже скандала и заяви, че така излизало  по-евтино  на държавата. Биков поясни, че депутатът от БСП  Румен Гечев, вицепремиер на кабинета "Виденов"  е родил лично "новината", че председателството ни на ЕС може да бъде отнето. Която не е вярна, разбира се.

Преди две седмици Епицентър.бг първи съобщи, че заради корупционния скандал с НДК голяма част от европейските лидери, политици и министър-председатели са предупредили българските власти, че няма да присъстват в зала, която би накърнила обществения им имидж. Тогава пред медията ни министър Лиляна Павлова посочи, че от 2200 събития, които се подготвят за европредседателството ни, около 1500 ще бъдат в Брюксел и Страсбург, близо 500 в НДК и останалите 200-300 в резиденция "Бояна", в други големи зали и хотели.

Велислава Кръстева подчерта пред Нова тв: "Случилото се  с НДК е голямо мазно петно върху България. Казусът НДК отправи грозно послание към ЕС, грозно послание за корупция към Брюксел. Има съмнения, че 17-те млн. лв. са били използвани по усмотрение на Боршош".
Според народния представител от БСП Атанас Костадинов НДК е Национален дворец на хаоса. "От 2015-16 г. се изискваше информация, но никой не я давал", каза още той.

Източник: Епицентър