Adsense-top

Майкрософт пусна Windows безплатно


Най-новата версия 10 на Windows може да се тегли съвсем законно и напълно безплатно от сайта на Майкрософт. При това не става дума за "орязана" версия, а за съвсем пълна, с всички функционалности. Можете да изтеглите дори професионалната (Pro).
След това при инсталирането, не е необходим "продуктов ключ". Има опция да минете без него. И накрая - не тече никакъв срок да активирате софтуера.
Има само 2 малки козметични неудобства. На десктопа ви стои надпис, че операционната система не е активирана. И също - не можете да смените картинката на самия десктоп. Това е всичко. Нищо друго не е ограничено.
Дори това за картинката може да се заобиколи. Ако кликнете десен бутон на мишката върху дадено изображение, можете да му зададете да се появи на десктопа (Set as Background).
Така в крайна сметка, единственото ограничение е надписът. Ако не ви пречи, можете съвсем законно да си ползвате така изтеглено копие на най-популярната ОС.
Теоретично, в лицензното споразумение може Майкрософт да са "забранили" подобно ползване. Но след като имате право да го теглите и инсталирате, то винаги можете да кажете, че ползвате срока между инсталацията и лицензирането.
На така инсталираните версии работят и всички ъпдейти, т.е. защитени сте от хакери, и получавате най-новото.
Теоретично в бъдеще може Майкрософт с някой ъпдейт да изиска задължителен ключ. Но нали знаете, че ъпдейтите не са задължителни за инсталация, и не сте длъжни да го ползвате. Трябва просто да следите кой е този ъпдейт и него да не го избирате при обновяванията.

Добри Божилов
01.06.2017