Adsense-top

ПатрЕотите не виждат "рентабилност" в мажоритарното гласуване...Политическо Нерентабилно би било за Партиите да приемат Референдума.
Първо при Мажоритарен Вот така наречените партии, които са нищо повече от едни приятелско - роднински събори, няма да са наясно с това, дали някой ще гласува за тях и дали изобщо ще могат да издигнат разпознаваеми лица.
Второ при Мажоритарен Вот, изчезва понятието партийна безотговорност и всеки депутат няма да може да се оправдава с изречението:
-" партията реши така"
Трето, нито една партия от сегашните въпреки напъните на популистите от Герб, няма изгода от смяната на избирателната система с друга, понеже тази си я манипулират както и когато си искат, да не забравяме, че сега гласуват около 50% от хората с право на глас, а партията която ни управлява получава едва 18 - 19% от тези гласове.
Четвърто, Партиите не ги интересува какво е казал Суверена, важно е какво мислят те, вчера в дебатите в правната комисия са се предлагали неща от типа:
- Агитация на майчин език?!
Доколкото си спомням официалният език в България, все още трябва да е българският. Изборите според мен, не са някакъв неофициален феномен..
Не се е говорело за субсидия от 1 лев, но пък за сметка на това ПатрЕотите тази сутрин в лицето на поредният си нагъл депутат, цитирам:
-" Ще внесем предложение за ограничаване!" Тя и сега си е ограничена на 11 лева на глас.
Нищо чудно да ги бетонират завинаги на толкова, все пак става въпрос за пари от хората, не от техните джобове.
Толкова за Референдума и политиците.
Както се казва, не го гледай какво му говориш, а какво чува...българските депутати и политици, уви имат нужда от ушен лекар, защото не чуват това, което им се казва. За други от тях, са нужни и други доктори, но това е друга тема за дебатиране...

Източник: Атанас Калев, Национален Протест срещу безобразията в България