Adsense-top

Румен Радев: "Грипен" не са кренвирши, произвеждат се по поръчка

Резултат с изображение за изображение румен радев

Румен Радев е на двудневно посещение в Букурещ, където се срещна днес с колегата си Клас Йоханис. Те обсъдиха и партньорство с сферата на отбраната.
 Стана дума и за изтребителите „Грипен”, които са повод за задочен сблъсък между президента и управляващата партия ГЕРБ.
 Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини Румен Радев в лобизъм, а Радев отговори: "Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция, защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни”.
 Бившият военен министър Бойко Ноев обяви днес пред bTV, че моделът самолети „Грипен”, който България е избрала, вече няма да се произвежда и решението е опорочено.
 „Това не са кренвирши, за да бъдат ей така произведени, те се произвеждат по поръчка”, каза от Букурещ президентът.
 Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не е бил поканен на срещата при кмета на Свищов Генчо Генчев, обявиха от администрацията на президента.
 Радев беше вчера на официално посещение в Свищов по повод честванията на 140 години от освобождението на града от турско робство. Той се срещна с кмета на града.
 На срещата освен Цветанов не са били допуснати още областният управител на Велико Търново Любомира Попова, заместник-областният управител Детелина Борисова, председателят на Националното сдружение на Общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и народният представител от ПГ на ГЕРБ Станислава Стоянова. Това съобщи вчера председателят на общинския съвет в Свищов Кристиян Кирилов.
 Цветанов обяви пред агенция „Фокус”, че това се е случило по настояване на администрацията на президента.
 От екипа на Румен Радев допълниха, че посещението при кмета на Свищов не е било тържествена среща, а предварително планиран работен разговор.

Източник: Епицентър