Adsense-top

Наглост: Гейове искат общината да забрани събитие, заявено преди "парада"... Пречело им...


Организаторите на гей-парада отправиха уникално нагло искане до кмета на София, да отмени алтернативно събитие, което е заявено преди тяхното, но им пречело и дори ги "застрашавало". Спорът е със събитието на "Национална съпротива", озаглавено "Да изчистим боклука на София". И двете мероприятия са на 10 юни пред Паметника на Съветската армия. Гейското събитие започва в 18 ч., очевидно за да влезе в новините в 19 ч. Чистачите на боклука са ангажирали целия ден от доста преди това.
Според хомосексуалните обаче, събитието е направено само и единствено, за да пречи на парада им.
"Съгласно Конституцията на Република България и редица международни спогодби, по които българската държава е страна, законни са само мирните събирания на гражданите, каквото е София Прайд. От друга страна, организаторите на успоредно провеждащото се мероприятие „Да изчистим боклука на София“, открито признават, че са излъгали в уведомителното си писмо до Столична община, за да прикрият действителните си намерения да попречат на участниците в София Прайд да упражнят правото си на мирно събиране. Доказателства, че организираното от „Национална съпротива“ масово мероприятие има действителната цел да попречи на провеждането на юбилейния десети София Прайд и съмненията дали то може да бъде определено като мирно, са изпратени в отворено писмо до Йорданка Фандъкова, кметът на Столична община и Емилия Русинова, градският прокурор на София", се казва в писмо на организационният комитет.

Истината обаче е точно обратната. Мероприятието на "Национална съпротива" е заявено ПРЕДИ гей-парада - още през януари. Т.е. ако някой е искал да попречи на чуждо събитие, това са гейовете. Те са поискали парада си по същото време и на същото място, въпреки че други места и други дати има в изобилие. Т.е. те са нарушителите. Ако приеме аргументите в собствената им молба, излиза че Фандъкова трябва да отмени техния парад.

Разбира се, това няма да стане, защото политическият ни елит е тотално гейовизиран и служи вярно на "европейските ценности"...

ГН