Adsense-top

Живеем в свят на ценности. Толкова виртуални и лицемерни, колкото са и политиците, които ги изповядват. Вълци в овчи кожи


Да поговорим за ценности и техните гаранти. Според всички световни лидери от двете страни на Океана, християнските ценности са в основата на съвременния цивилизован свят.
Това са християнските ценности, на базата на които съществуват почти всички европейски политически субекти, били те консервативни или християндемократически.
Нещо повече, самата Меркел е председател на такъв съюз. Именно християнската етика, обаче, казва ясно и недвусмислено: „Мъж до мъж да не ляга.“ Има и редица други истински ценности в тази посока. И какво се случва? Тези, които се явяват пред избирателите си като християндемократи, носители на традиционни библейски ценности, стават политическата основа на хомосексуализма и разврата в световен мащаб. Кое точно е „хритияндемократическото“ в това действие?!
Американците пък са гаранти на световния мир и правата на човека. Те наложиха задължителната отмяна на смъртното наказания. Внимание! Тези, които наложиха върху другите народи собствените си витиеватости, дефинирани като ценности, до ден днешен изпълняват смъртно наказание в собствената си страна. И не само там! Кой от новороденото протестърско общество е готов да защити християнската ценност: „Не убивай.“ А кой е готов да скочи в защита на правата на умиращите в САЩ? Никой, нали!?
Руснаците се изживяват като Трети Рим в контекста на ситуацията в която са попаднали.Глупава ситуация, но факт. Те са „византийците“ на света, разбирайте единствените православни християни. Според тях. Как, обаче, се реализират ценностите, като и последния свещеник е служител на КГБ и върши малко по-различна дейност от свещеничество. И как се спазва християнската заповед :“Не кради“ в условия на абсолютна държавна олигархия? Няма да има отговори, зная.
И така. Живеем в свят на ценности. Толкова виртуални и лицемерни, колкото са и политиците, които ги изповядват. Вълци в овчи кожи…

Източник: Николай Марков, Фейсбук