Adsense-top

Беден ли е Пеевски?! Данъчната му декларация - ЗАБРАНЕНО за пенсионери, безработни и хора със слаби сърца


Делян Пеевски е обеднял рязко. Поне така пише в имотната му декларация, изпратена преди дни до Сметната палата.
Маститият депутат, който по стара своя традиция се вясва в Народното събрание само първия ден- да се закълне, и веднага след клетвата си тръгва и не стъпва до края на мандата, е обявил, че в родни банки е спастрил „само“  7 971 117 лева! Защо държи тези пари на влог при такива ниски лихви, не е ясно. Оказва се, че възпълното момче вярва в българския лев, но изпитва голяма почит и на американския долар.
Депесарят  е посочил, че в банковата му сметка стоят  4 835 499 долара, които са разпределени в родна и чужда банка.
Най-скромно е  присъствието на  еврото в сметките му. От европейската валута той  е спастрил нищо и никаквите  210 082 евра. Направо позор. Което пък показва, че има вътрешна информация, че скоро няма да минем към това разплащателно средство.
Дясната ръка на Доган и най-мощният гръб на Борисов, Делян Пеевски е посочил, че притежава  4 000 акции в компанията „ИНТРЪСТ EАД“, които е купил за четири милиона лева, а колко струват сега и колко печели от тях, не се упоменава.
В INTRUST LIMITED пък той има 20 хиляди акции за около 10 милиона лева. Но това направо са си джобни пари на фона на тези, които къта  в MERCURY HOLDING LTD. Там акциите му по номинал са за  39 116 600 лева, а още  10 милиона е стойността на  акциите му в ИНТ ЕООД. Родният ни депутат има дялово участие и в PROOF METHOD MARKETING, което се изчислява на около  7 милиона лева.
Ако ви е трудно да изчислите и вече се объркахте във финансовите му дела, калкулаторът показва, че Пеевски може да оглави класацията сред колегите си по декларирани суми и те са малко нас 80 милиона лева!
Иначе човекът живее скромно. декларирал си е едно „апартаментче“ само от 250 квадрата и само с два гаража,  което си купил преди години за 50 бона. Има още едно, което дори не заслужава вниманието. Само 45 квадрата. И една къща в София, „малка и спретната“ с дворче и две липи отпред и само 190 кв. м. застроена площ.  Просто нищо работа!
Машалла! Ето такива депутати ни управляват. Скромни, мили, с яки банкови сметки и даже не ходят на работа!
И ако някой все още вярва, че Пеевски бе притиснат да продаде активите си от големите предприятия и особено от „Булгартабак“ и остана гол като пушка, нека просто му погледне декларацията, попълнена от самия него и пратена в Сметната палата. И да си помисли това ли е цялото богатство, което притежава, или е декларирал толкова, колкото са му казали да направи.
Така, изведнъж, депутатът от ДПС, който декларираше скромни суми от заплата и почти никакви други спестявания, се оказва с активи за над 80 млн. лв., с което спокойно може да спори за приза най-богат народен избраник. А дали думата е избраник?…
Че е дясната ръка на Доган, това всички го знаят. Че ръководи част от фирмите на Сараите, също не е тайна. Но пък едновременно с това няма как да демонстрира този лукс и това богатство, ако зад гърба му не стоят много по-силни хора на деня. И това са Борисов и Цацаров.
Смеем да го твърдим, защото наблюдавайки сайтовете под опеката на КОЙ, направо се набожда в очите отявлената защита на Бащицата, който фигурира във всяко трето заглавие, а профилът му във Фейсбук се следи под лупа и само да кихне вътре, веднага излиза помпозно заглавие. Последен пример – премиерът скъса менискус и излязоха точно осем публикации за по-малко от денонощие как се чувства, кой го е оперирал, как е минало всичко и какви телеграми му изпращат.
С протекция се ползва и Главният прокурор и върху враговете му се мята огън и жупел, хвърлят се кофи с помия и „сензационни разкрития“ често балонести  и неуместни. Срива се имиджа на едни, за да се гради този на други. А ако Борисов се намръщи на някого, следва цяла фекалка, изсипана  върху „прегрешилия“.
Пеевски е човекът, който осигурява медиен комфорт на властта, а тя от своя страна му осигурява обществени поръчки за милиони и пълен имунитет върху въпроса как така все негови фирми печелят поръчките. А междувременно се делят едни пари между поръчителите и изпълнителя, пари, които никой не може да докаже колко са и къде отиват.
Досега Шиши кротуваше и не декларираше такива суми в банковите си сметки. Но явно вече се чувства недосегаем.
А ние се питаме – наистина ли е декларирал цялото си имущество и милиони.
Но въпросът е просто риторичен! Skandalno.net

Източник: Станислава Славова, Skandalno.net