Adsense-top

Имало е данни за терористична заплаха и у насДанни за терористична заплаха е имало и у нас миналата седмица, това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той добави, че заплахата е оценена с ниска вероятност и опасността от терористична атака в България остава малка.

В петък, като министър на вътрешните работи, имам право, задължение по чл. 17 на този закон, да свикам НОЩ. Това беше, защото имаше данни за заплаха от терористична атака на територията на страната. Добавихме към службите, които са на степен жълто предупреждение още две служби. И третата точка, там, където има струпване на хора, увеличихме ангажимента на МВР, каза Радев пред БНТ.

Той коментира и случая с непълнолетния шофьор, убил 10 мигранти при катастрофа: „Тази ситуация вчера с непълнолетния шофьор, който уби 10 мигранти при катастрофа, провокира отиването ми на границата, бяхме там, гледахме оградата, показах им как минават, откъде минават. Оградата навсякъде е изградена, те прескачат, режат с флексове. Ние я зашиваме и така. Системата за наблюдение трябва да бъде подобрена и поддържана“.

FROG NEWS