Adsense-top

ЕТО Я СХЕМАТА КАК СТЪКМЯВА И ЛЪЖЕ „ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ“

DEAN MONEV

Преди ден главният прокурор Сотир Цацаров каза в прав текст, че „Икономическа полиция“ в МВР е в състояние на пълно заспиване. И че „там 56 преписки се дублираха…“. И още: „Има региони в страната, в които се предпочита тишината…“.
Сега АФЕРА ще ви осветли как се работи в един „тих регион“ и как се „дублира“, като ОД на МВР – Силистра. А пък който познае „метода на работа“ в този „тих регион“ своят си „тих регион“ от която е да част на МВР територията в държавата, халал да му е…
СХЕМАТА:
В ОД на МВР – Силистра пристига жалба от някого за нещо си.
КРИСТИЯН ПЕТРОВЖалбата се регистрира с входящ номер и се разпределя от директора на  ОД на МВР – Силистра Кристиян Петров / креатура на Ангел Антонов и депутата Пламен Нунев/ на началника сектор „Икономическа полиция“ Диян Монев.
Той я възлага на на началника на групата Николай Радев. Николай Радев, в зависимост от отрасъла, я възлага на съответния оперативен работник.
Започва се работа по преписката. Пишат се писма. Снемат се обяснения. Ако нещата се потвърждават в явната преписка, се открива ППО /преписка на предварителен оперативен отчет/.
Лъже се в рапорт, че е проведена среща и че е получена информация, която всъщност идва от явната преписка и от обясненията на хората.
Започват се някакви планирани мероприятия по ППО, които всъщност се правят по жалбата. След това се открива Дело за оперативна разработка /ДОР/, което вече се нарича ДОРП /дело за оперативна разработка за престъпление/.
След като се съберат данни по жалбата, тя се праща в прокуратурата. Образува се досъдебно произодство.
Това е основание да се приключи прерастналото ППО в ДОРП.
Отчитат се 2 разработки. ППО и ДОР, и една решена жалба.
Пускат се карти за разкрито престъпление. По този начин остават архивни материали в служба „Информация и архив“, че човекът е РАЗРАБОТВАН. Отделно от това оперативните работници са принудени от началниците си да пишат рапорти от проведени срещи с невярно съдържание – престъпление по чл. 311 от НК.
МАРТИН НЕДЯЛКОВСтъкмистиката спасява задниците на началниците от Икономическа полиция, директорът на ОД на МВР – Силистра и зам. директорът Мартин Недялков /съвипусник и поставен от  Светлозар Лазаров/, които насърчават дублирането, за което критикува главният прокурор Сотир Цацаров.
„Оперативните работници“ са де факто скъпо платени препискари – фалшификатори, а ръководството на Икономическа полиция на ОД на МВР –  стъкмисти.

Източник: Afera.bg