Adsense-top

Слави: "Възраждане" вкара субсидията във "фондация"

След много приказки и популизъм, накрая Слави Трифонов обяви какво се е случило със субсидията на "Възраждане". В предаването на 24 май, именитият шоумен обяви, че "първият транш от субсидията е дарен на фондация "Ин Витро".
На този етап друг източник на информация какво е станало със субсидията, няма. Наскоро Атанас Калев - бивш съюзник на "Възраждане", разпространи документ, според който Министерството на финансите е казало, че няма никакъв проблем партия да се откаже изобщо от субсидията си като не я заяви, или като напише писмо за отказ. Т.е. техническа възможност съществува. Самите "Възраждане" обаче "мълчат като риби", и не коментират този отговор, който всъщност е още от времето на служебното правителство.
Така какво става със субсидията знае само висшето ръководство на партията.
Слави Трифонов в последно време доста ги подкрепи - 2 пъти показва Костадинов в предаването си в съвсем кратък срок. И доста го славослави. Съответно - вероятно самият Трифонов е осведомен и за субсидията.
Разбира се, възможно е и да не е съвсем точно осведомен, и да е подведен от сценаристите си да съобщи нещо невярно. 
Фондация "Ин Витро" е една от двете, които Костадинов съобщи в началото. Другата - "Българска Памет", предизвика скандал с връзките си с ГЕРБ и Плевнелиев, и с това, че пропагандира "европейски ценности".
"Ин Витро" остана в сянка. Всъщност тук Слави се е объркал. Точното и име е "Искам бебе". От списъка и на дарители, отново личат връзки с ГЕРБ, "Българска памет" и "Америка за България".
Все пак, очакваме официална информация от "Възраждане". Време е да спрат да мълчат и да подхранват слухове...

Добри Божилов
01.06.2017

П.П. Предаването на Слави от 24 май е тук.