Adsense-top

Еврото е твърде тежка щанга за нас…


Стойността на националната валута, покупателната й способност отразява също и силата, производителността на икономиката на съответната страна.
Когато едно финансово суверенно правителство разбира действието на съвременната парична система, то, като монополен създател на националната валута, я използва по начин, развиващ производствения капацитет и рентабилността на домашната икономика – единствен начин за подобряване на общия стандарт на живот на хората. Така, заедно, икономика и национална валута стават по-силни с времето по същия начин, по който спортистите използват например щангите, за да станат по-силни. Те не започват с тежести, които са твърде големи за тях, и които не могат да вдигнат повече от 1 път. Голямата щанга не те прави по-силен, а само може да те нарани.
Еврото смазва българската икономика.
ЗАДАВАЛИ ЛИ СТЕ СИ ВЪПРОСА ЗАЩО НЯМА ЛЕВИ ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ В ЕВРОПА, ИСКАЩИ ИЗЛИЗАНЕТО НА СТРАНИТЕ ИМ ОТ ЕС?
Ето, дори Джереми Корбин, новоизбраният, прогресивен лидер на Лейбъристката партия във Великобритания, бе против BREXIT. Защо единствено крайнодесни, фашистки партии застават зад това искане?
Европейските леви партии и движения са така добре оплетени в мрежите на икономическия неолиберализъм, че въобще не могат да окажат никакво противодействие. Главната цел на икономическия неолиберализъм е да служи на 0.001% олигарси. В същността си, ЕС е неолиберална конструкция, която, под маскировката на либералните лозунги за равенство между хората с различно
ГРУПА ЗА ЛЯВ BGEXIT
вероизповедание, националност или сексуална ориентация, успя да потисне икономически останалите 99.9 % от европейските народи в полза на олигарсите им. Никъде в Брюксел няма да чуете лозунг за по-голямо социално-икономическо равенство обаче. Масовата безработица, особено тази сред европейските младежи, придоби огромни размери без изгледи за подобрение.
Причината е, че Левите не разбират същността на парите; мислят си, че парите растат по богатите, които пък издигат „свободния пазар“ в статут на божество, на което всички трябва да се кланят, да правят жертвоприношения и да не пречат на „невидимата ръка“ да награждава или наказва всеки според заслугите или прегрешенията си. Левите не разбират съвременната парична система, в която правителството на всяка суверенна нация има последната дума в икономиката и, поради това, е отговорно, дали в страната има масова безработица с дефлация или инфлация, или икономиката постоянно е поддържана да работи на пълни обороти без странични, негативни последствия. Това се дължи на факта, че суверенното правителство е монополистът, създаващ националната валута. Всеки знае, че там, където има монопол над нещо, пазарът няма думата. В една демократична държава, където хората, и особено левите партии и движения, разбират горното, те никога не биха допуснали трагедията, която се разиграва в света през последните 35 години.
Научете БЕЗПЛАТНО как изкарвам над 200.000$ годишно онлайн
Personalize This Content   Ads by Revcontent
Но неуката Левица, макар и с неохота, също скланя глава пред „Свободния Пазар“, когато от името на „Пазара“ се налагат всякакви орязвания на социалните придобивки и обществените услуги, когато се приватизират естествени обществени монополи (природата, полезните изкопаеми, здравето на хората, водата и т.н.), когато се нанасят жестоки поражения на работническите профсъюзи… Скланя глава, защото не знае по-добре – „Пазарът“ е господ.
И как тогава европейската Левица би могла да се противопостави на хубаво звучащите, либерални лозунги на ЕС, споменати по-горе? Ами не може и не се противопоставя. Затова и няма леви европейски партии, които да са записали в политическите си платформи искането за напускане на ЕС.
Виж, крайнодесните фашистки организации нямат такива скрупули. Всъщност, зад тяхното искане за напускане на ЕС се крие точно омразата към различните, по-низши според тях, човешки същества.
Ето как съвсем естествено ИКОНОМИЧЕСКАТА болка, която неолиберализмът нанесе и все още нанася на по-голямата част от европейските граждани, прави искането на крайната десница за напускане на ЕС популярно.
Защото европейската Левица просто липсва.
Прогресивното, ляво Движение за пълна заетост и ценова стабилност (ДПЗЦС) е за излизането на България от ЕС и от валутен борд.

Източник: Райчо Марков, dpzcs.com