Adsense-top

БЪЛГАРИЯ Е ПРИЗВАНА ДА ПОМОГНЕ НА ХРИСТИЯНИТЕ ВЪВ ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЯ ДА ИЗЖИВЕЯТ НАЦИОНАЛЕН КАТАРЗИС

karvava-koleda-11.jpg

БЪЛГАРИЯ Е ПРИЗВАНА ДА ПОМОГНЕ НА ХРИСТИЯНИТЕ ВЪВ ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЯ ДА ИЗЖИВЕЯТ НАЦИОНАЛЕН КАТАРЗИС, ЗА ДА ОТКРИЯТ БЪЛГАРСКИТЕ СИ КОРЕНИ, Е НЕ ДА ПОДПИСВА КУХИ ДОГОВОРИ, ЛЕГИТИМИРАЩИ МАКЕДОНИЗМА И ЧУДОВИЩНИТЕ МУ РЕПРЕСИИ СРЕЩУ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ
«Не разбирам инфантилния възторг от визитата на македонския премиер Зоран Заев в София и свръхочакванията от насроченото за 2 август подписване на Договора за добросъседство между Република Македония и Република България.
Нима дипломацията ни не знае, че по антибългарския си заряд македонизмът е идентичен на неоосманизма и е негов духовен близнак? Между тези две агресивни доктрини има само една разлика – македонизмът присвоява културно-историческото ни наследство, неоосманизмът направо го заличава.
На този фон комичният превод от „македонски“ на български, по време на съвместната пресконференция в Министерския съвет, е знак за предстояща капитулация на София по езиковия спор със Скопие. По Коминтерновската логика на Бойко Борисов държавниците на Румъния и Молдова също трябва да разговарят с преводач и Букурещ да признае „молдовския“ език.
Докато в Скопие не признаят българския характер на езика, нацията и историята си до 1945 година, диалогът с Македония ще е в наша вреда.
България е призвана да помогне на християните във Вардарска Македония да изживеят национален катарзис, за да открият българските си корени, а не да подписва кухи договори, легитимиращи македонизма и чудовищните му репресии срещу десетки хиляди българи.»

Източник: ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ