Adsense-top

Цацаров: Нормално ли е Панов да отиде в кантората на един от най-маститите адвокати?


"Не мога да кажа дали има атака срещу Лозан Панов. Снети са обяснения от всички длъжностни лица от НСО. Установен е целият му маршрут от София до Берковица и обратно. Мисля, че до края на седмицата колегите ще имат изводи и те няма да бъдат скрити." Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров.
„Не мисля, че съдебната реформа е опасна за здравето.  Една визия за съдебната реформа може да бъде опасна за тези, които са противници на нея.  Моята визия също има противници, за част от тях тя е политически неудобна”, каза Цацаров пред Нова телевизия.
Що се отнася до искането на шефа на ВКС прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт, Цацаров заяви, че той има подкрепата на всички прокурори за това прокуратурата да остане в съдебната власт. „Съмнявам се дали колегата има подобна подкрепа от съдиите”. Първият обвинител обясни защо не е съгласен с идеята на шефа на ВКС да се извади прокуратурата от съдебната власт.
„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”.  "Не мога да имам личен конфликт с човек, с който нямам лични допирателни точки. Ние имаме различни ценностни системи”, подчерта обвинител номер едно.
По отношение на участието си в скандалната среща в ЦУМ, Цацаров заяви, че е имало дискусия за срещата и не вижда какво е трябвало да се проверява. „Да разкажа повече за тази срещата в ЦУМ, означава да прекрача една граница на коректност, която всеки трябва да има. Не се е пило кафе в ЦУМ, вода се е пила. Слаба им е паметта. Нормално ли е Лозан Панов да отиде в кантората на един от най-маститите адвокати?
Защо на мен ми се приписват всички грехове? Зная, че не съм светец, но и зная за кой не съм удобен.
ЦУМ беше поредният пропаганден балон. 90% от хората, които казват „Съдебна реформа”, нямат и грам понятие какво се крие зад този лозунг. Българските граждани не искат този лозунг. Една група, една партия не успя да постигне парламентарно мнозинство, за да прекрачи бариерата. На нея не й остана нищо друго, освен да скандира „Съдебна реформа” и да атакува прокуратурата.
Никой не забеляза и не каза нищо, че на последното си заседание МС внесе законопроект за промени в НПК. За тях европейското правосъдие се изразява в орязване правомощията на главния прокурор.
"Сега е актуален казусът с оградата. Ще има инспекции, от които очакваме докладите през следващата седмица. Проблемът със съоръжението се политизира до болка. Дори и да сме транзитна територия, оттук минават хората, които вършат нещата в Европа", коментира главният прокурор във връзка с разразилия се скандал около изграждането на оградата по границата с Турция. 

Източник: Гласове